Ο Γκος και οι παίκτες που θα φοράνε τα ερυθρόλευκα και τη νέα σεζόν

Ο Γκος και οι παίκτες που θα φοράνε τα ερυθρόλευκα και τη νέα σεζόν

Aχιλλέας Μαυροδόντης 10:56 - 19.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:09 - 19.06.2024

Ο Ολυμπιακός δουλεύει πυρετωδώς ενόψει της νέας σεζόν και την ενίσχυση του ρόστερ, ωστόσο 11 εκ των παρόντων αναμένεται να φοράνε και του χρόνου τα ερυθρόλευκα.

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει μπρος τον σχεδιασμό του για τη νέα σεζόν, με τους «ερυθρόλευκους» πάντως να έχουν ήδη αρκετούς παίκτες με συμβόλαια σε ισχύ, πράγμα που σημαίνει πως οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν είναι μεν από το πάνω ράφι, αλλά συγκεκριμένες.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος είναι… μανούλα στο να ανεβάζει επίπεδο παίκτες, το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και μέσα στη σεζόν, βρήκε παίκτες με ποιότητα που τον βοήθησαν, αλλά και θα τον βοηθήσουν στο μέλλον.

Στην παρούσα φάση ο Ολυμπιακός έχει 11 παίκτες πρώτης γραμμής στο ρόστερ του για τη νέα σεζόν, χωρίς να υπολογίζουμε αυτούς που αποτελούν πρότζεκτ για το μέλλον.

Γιώργος Μπαρτζώκας

Τόμας Ουόκαπ, Νάιτζελ Ουίλιαμς – Γκος, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ναζ Μήτρου – Λονγκ, Σακίλ ΜακΚίσικ, Κώστας Παπανικολάου, Άλεκ Πίτερς, Μόουζες Ράιτ, Μουσταφά Φαλ, Φιλίπ Πετρούσεφ και Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι οι «σίγουροι» για τη νέα σεζόν, καθώς οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι παραπάνω 11 παίκτες θα είναι στα πλάνα του Ολυμπιακού για την αγωνιστική περίοδο 2024 - 2025.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, η φροντ λάιν του Ολύμπιακού είναι υπεργεμάτη, με τους Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μουστάφα Φαλ και Μόουζες Ράιτ να καλύπτουν το «5», τους Άλεκ Πίτερς και Φιλίπ Πετρούσεφ να παίζουν στο «4» και τον Κώστα Παπανικολάου να αποτελεί μια έξτρα λύση και στη θέση του πάουερ φόργουορντ.

Έχουμε πει πως ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για ψηλό μόνο εάν ο Σάσα Βεζένκοφ μείνει ελεύθερος και αυτό γιατί... είναι ο Σάσα Βεζένκοφ. Για κανέναν άλλον παίκτη δεν θα το έκανε και δεν θα το κάνει.

Είναι λογικό από εκεί και πέρα πως ο Ολυμπιακός κοιτάζει την περίπτωση του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος λύνει και το θέμα των ελληνικών διαβατηρίων, ενώ υπάρχει πάντα και το θέμα του παίκτη στο 1-2 που θέλει να αποκτήσει ο Ολυμπιακός και ο οποίος θα έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Συγκεκριμένες κινήσεις λοιπόν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος άλλωστε, παρά την αποτυχία στους τελικούς της Stoiximan Basket League, έχει ποιότητα στο ρόστερ του, όμως σίγουρα χρειάζεται κάποιες πολύ ποιοτικές πινελιές.

Από εκεί και πέρα, ο Λουκ Σίκμα, παρότι έχει συμβόλαιο, αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν ενώ προς την πόρτα της εξόδου φαίνεται πως οδεύει και ο Ίγκνας Μπραζντέικις.

Γενικότερα πάντως όλοι οι μηχανισμοί είναι στο φουλ, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλοι παίκτες και να ενισχύσουν τον Ολυμπιακό, ενισχύοντας το ρόστερ εκεί ακριβώς που «έδειξε» να πονάει στη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε.