Όταν οι Αγγελόπουλοι σπάνε τα ταμεία: Οι πιο ακριβές μεταγραφές τους στον Ολυμπιακό

Έβαν Φουρνιέ

i

©imago

Όταν οι Αγγελόπουλοι σπάνε τα ταμεία: Οι πιο ακριβές μεταγραφές τους στον Ολυμπιακό

Sportal newsroom 22:26 - 02.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:32 - 02.09.2024

Ο Έβαν Φουρνιέ είναι ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού, με τους αδερφούς Αγγελόπουλους να βάζουν... βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον κάνουν δικό τους.

Ο Ολυμπιακός πυροδότησε τη «βόμβα» του καλοκαιριού, κάνοντας δικό του τον Έβαν Φουρνιέ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν από κοντά την περίπτωση του Γάλλου, ο οποίος αρχικά είχε απορρίψει την Ευρώπη, αλλά άλλαξε γνώμη και έγινε παίκτης της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Για να πείσουν τον 31χρονο οι αφοί Αγγελόπουλοι έβαλαν το χέρι... βαθιά στην τσέπη. Συγκεκριμένα προσφέρουν συμβόλαιο 2+1 χρόνων και 4.5 εκατομμύρια για δύο χρόνια. Αυτό το ποσό κάνει τον Γάλλο μία από τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της ομάδας του Πειραιά, με το ρεκόρ αυτό να το κατέχει ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Τζος Τσίλντρες, δύο παίκτες που κόστισαν στον Ολυμπιακό από είκοσι εκατομμύρια ευρώ ο καθένας.

Τζος Τσίλντρες

Συγκεκριμένα, το 2008 οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει δικό τους τον Αμερικανό, δίνοντάς του συμβόλαιο τριών χρόνων. Ο Τσίλντρες συγκεκριμένα έκατσε για δύο χρόνια στον Ολυμπιακό μετρώντας ένα Κύπελλο το 2010 και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα την ίδια χρόνια. Εκείνη η σεζόν (2009/10) ήταν η κορυφαία του με 15.2 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ σε 20 ματς της EuroLeague, ενώ συμπεριλήφθηκε και στην Δεύτερη Καλύτερη Πεντάδα.

Μάλιστα έχει μείνει αξέχαστη και η εμφάνισή του κόντρα στην Παρτιζάν στον ημιτελικό του Final Four της EuroLeague στο Παρίσι (17 πόντοι), όταν ισοφάρισε με επικό κάρφωμα 2 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, για να έρθει στην παράταση η πρόκριση στον τελικό κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σάσα Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ κατά στην επιστροφή του στο λιμάνι υπέγραψε συμβόλαιο για 4+1 χρόνια, ενώ ετησίως θα παίρνει περίπου στα 3.5 εκατομμύρια ευρώ, κάνοντάς τον πιο ακριβό παίκτη στην Ελλάδα και έναν από τους πιο ακριβούς στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ανέμεναν διακαώς την επιστροφή του στο... σπίτι του κι όταν αυτό έγινε, ο πρώην MVP της EuroLeague έδειχνε να το απολαμβάνει και να είναι έτοιμος να ριχτεί στη δουλειά ενόψει της νέας απαιτητικής σεζόν.

Θοδωρής Παπαλουκάς

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι ο παίκτης που έρχεται τρίτος στην σχετική λίστα με τα κορυφαία συμβόλαια των «ερυθρόλευκλων», όταν ο Ολυμπιακός ήθελε να τον πείσει να επιστρέψει όσο βρισκόταν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2008. Οι ιδιοκτήτες των Πειραιωτών του προσέφεραν συμβόλαιο 9.000.000 για τρία χρόνια (3 εκατομμύρια ανά έτος) ενώ στο συμβόλαιο προβλεπόταν μέχρι και υψηλό ποσό για ενοίκιο σπιτιού. Τη σεζόν 2009-10 οδήγησε τον Ολυμπιακό στον τελικό της EuroLeague, όπου και ηττήθηκε από τη Μπαρτσελόνα με τον ίδιο να συμπεριλαμβάνεται όμως στην κορυφαία πεντάδα  για την ολόκληρη δεκαετία 2000-2010. 

Βασίλης Σπανούλης

Φυσικά, ακόμα μεγάλη μεταγραφή είναι αυτή του Βασίλη Σπανούλη που άλλαξε μια για πάντα την ιστορία του Ολυμπιακού. Το καλοκαίρι του 2010 οι «ερυθρόλευκοι» πήραν από τον Παναθηναϊκό τον Λαρισαίου γκαρντ, ταράζοντας τα νερά του ελληνικού μπάσκετ. Οι αφοί Αγγελόπουλοι για να τον αποκτήσουν από τον αιώνιο αντίπαλο, έδωσαν στον Σπανούλη ένα μεγάλο τριετές συμβόλαιο αντί 7.500.000 ευρώ συν πολλά μπόνους, το οποίο έφτανε κοντά στα 2.5 εκατομμύρια ετησίως.

Λίνας Κλέιζα

Πάμε δύο χρόνια μετά τον Τσίλντρες, όταν ο Ολυμπιακός είχε φέρει τον Λίνας Κλέιζα, μετά από μία τετραετία στους Ντένβερ Νάγκετς, ο οποίος είχε υπογράψει για δύο χρόνια με συμβόλαιο συνολικά τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο ο Λιθουανός είχε παίξει μόλις έναν χρόνο στην ομάδα του Πειραιά καθώς ενεργοποίησε το NBA out που υπήρχε στη συμφωνία. Το 2010 συμμετείχε στον τελικό της EuroLeague, όντας μάλιστα και ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

O Φουρνιέ έφερε ανατροπή και στις στοιχηματικές: Πρώτο φαβορί για τη Euroleague ο Ολυμπιακός!
EUROLEAGUE

20:07 - 02.09.2024

O Φουρνιέ έφερε ανατροπή και στις στοιχηματικές: Πρώτο φαβορί για τη Euroleague ο Ολυμπιακός!

Η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Εβάν Φουρνιέ εκθρόνισε τον Παναθηναϊκό AKTOR από τη θέση του φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου της EuroLeague κι έφερε στην πρώτη θέση τους «ερυθρόλευκους».

Άρβιντας Ματσιγιάουσκας

Το τελευταίο υψηλό συμβόλαιο που προσέφερε ο Ολυμπιακός ήταν στον Άρβιντας Ματσιγιάουσκας και μας ταξιδεύει χρόνια πίσω, στο 2006. Ο Λιθουανός θεωρούταν από τα κορυφαία γκαρντ που κυκλοφορούσαν στην free agency εκείνη την περίοδο και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την πορεία του από το NBA συμφώνησε με την ομάδα του Πειραιά με ετήσιες απολαβές που ανερχόταν στα 2.250.000 ευρώ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!