«Μιλάς για τις έδρες στις ΗΠΑ;»: Οι συγκρίσεις του Γκάι με την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα και η... παρέμβαση του Γκριγκόνις

Κάιλ Γκάι, Μάριους Γκριγκόνις

«Μιλάς για τις έδρες στις ΗΠΑ;»: Οι συγκρίσεις του Γκάι με την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα και η... παρέμβαση του Γκριγκόνις

Χρήστος Τσάλτας 11:47 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 14.08.2024

Την ώρα που ο Κάιλ Γκάι έβαζε σε σύγκριση την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ με έδρες σε NCAA και ΝΒΑ, ο Μάριους Γκριγκόνις παρενέβη και ακολούθησε ένας αστείος διάλογος.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής που διεξήχθη στο ΣΕΦ. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό και με μια ψυχωμένη εμφάνιση κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα.

Το τελικό 54-66 στο ΣΕΦ χάρισε στο «τριφύλλι» την 4η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος, με τους «πράσινους» να απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής. Κάτι που «έφτιαξε» για τα καλά το κλίμα στα αποδυτήρια.

Οι παίκτες του Αταμάν ήταν ευδιάθετοι με το πέρας του αγώνα και είναι χαρακτηριστικό ένα στιγμιότυπο έξω από τα αποδυτήρια. Ο Κάιλ Γκάι, που ήταν εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση της Δευτέρας, αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα που επικράτησε στο ΣΕΦ, το οποίο ήταν κατάμεστο.

Όταν μάλιστα του ζητήθηκε να συγκρίνει ανάλογες έδρες στο NCAA αλλά και στο NBA τόνισε πως «στο Duke η ατμόσφαιρα είναι πολύ θερμή, αλλά και στο Purdue. Στο ΝΒΑ οι Μπόστον Σέλτικς έχουν πολύ θορυβώδες κοινό».

Σε εκείνο το σημείο έκανε παρέμβαση ο Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος άκουγε τα λόγια του συμπαίκτη του. «Μιλάς για έδρες στις ΗΠΑ σε σύγκριση με την Ευρώπη; Είναι άλλος κόσμος», έλεγε ο Λιθουανός άσος χαριτολογώντας. Οι δύο παίκτες άλλωστε έχουν πολύ καλή σχέση κια έχουν «χτίσει» ήδη μια πολύ καλή φιλία κατά τη συνύπαρξή τους στον Παναθηναϊκό. Κάτι που βγαίνει προς τα έξω...