Οι φάσεις που πυροδότησαν την ένταση στον 2ο τελικό της Basket League (vids)

Οι φάσεις που πυροδότησαν την ένταση στον 2ο τελικό της Basket League (vids)

Νίκος Καλαμπάκας 09:52 - 09.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:25 - 09.06.2024

Ένα ακόμα ντέρμπι «αιωνίων» σημαδεύτηκε από ένταση τόσο στις εξέδρες, όσο και στο παρκέ. Το Sportal σας παρουσιάζει σε βίντεο τις φάσεις που... αναστάτωσαν τον δεύτερο τελικό της Basket League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο δεύτερος τελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό πέρασε στην ιστορία, αφού οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στο ΣΕΦ με 92-86, έκαναν το 2-0 στη σειρά και πήραν προβάδισμα για το πρωτάθλημα.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από αρκετή ένταση από τα πρώτα κιόλας λεπτά του. Οι φάσεις που... ανέβασαν τη θερμοκαρσία δεν έλειψαν, αφού οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ για τη νίκη και στην προσπάθειά τους να τα... δώσουν όλα, κάποιες φορές παρεκτράπηκαν!

Η φανέλα του Σλούκα

Η αρχή έγινε νωρίς. Δεν είχε περάσει ούτε το πρώτο πεντάλεπτο όταν το σκορ ήταν ακόμα ισόπαλο 10-10 και ο Σλούκας αντέδρασε όταν άκουσε το όνομά του από την εξέδρα, δείχνοντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού και... ξεσκονίζοντας τα 7 της αστέρια. Ο κόσμος στις κερκίδες ξεσηκώθηκε και αυτή ήταν η πρώτη έντονη στιγμή του αγώνα:

Η τεχνική ποινή στον Ναν

Στις αρχές της 3ης περιόδου ο Ναν σκοράρει έπειτα από ασίστ του Σλούκα, όμως ο Αμερικάνος ζητάει και φάουλ που δεν του δίνεται. Ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε έντονα και δέχθηκε τεχνική ποινή, όμως αυτό ήταν και το τρίτο του φάουλ στον αγώνα.

Τα υβριστικά συνθήματα του ΣΕΦ προς τον Σλούκα

Δεν ήταν λίγες οι φορές που έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα στον κόσμο, προκειμένου να σταματήσει τα υβριστικά συνθήματα. Την τιμητική του είχε ο Κώστας Σλούκας που έναν περίπου χρόνο πριν, αποφάσισε να μετακομίσει στον Παναθηναϊκό, όταν οι διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό για την ανανέωσή του δεν είχαν την κατάληξη που επιθυμούσε. Σε μια φάση, ο αγώνας διεκόπη δύο φορές. Η ένταση ήταν τεράστια...

Κάνααν και Γκριγκόνις

Ο Κάνααν σκοράρει μπροστά στον Γκριγκόνις, πάει τη διαφορά στους 8 (82-74) και στη συνέχεια ο Αμερικάνος του Ολυμπιακού, κάτι λέει στον Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός ωστόσο το κρατάει και δύο φάσεις αργότερα ενώ ο Κάνααν είναι δίπλα στον πάγκο του Παναθηναϊκού, κάτι του λέει με αποτέλεσμα στον... λεκτικό καβγά να ανακατευθεί και ο Αταμάν που τελικά αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή!

Η αψιμαχία Σλούκα - Κάνααν

Αμέσως μετά την αποβολή του Αταμάν, ο Κάνααν ξεκινάει διάλογο και με τον Κώστα Σλούκα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού κάτι λέει στον γκαρντ του Ολυμπιακού, εκείνος του απαντάει με μια χειρονομία για χρήματα και η ατμόσφαιρα γίνεται και πάλι εκρηκτική. Στη μέση μπαίνει και ο Ουόκαπ που φαίνεται να παίρνει το μέρος του Κάνααν.