Η διαδικασία της κλήρωσης: Ποιοι διαιτητές αποκλείστηκαν και για ποιον διαφώνησε ο Παναθηναϊκός

Η διαδικασία της κλήρωσης: Ποιοι διαιτητές αποκλείστηκαν και για ποιον διαφώνησε ο Παναθηναϊκός

Sportal newsroom 16:37 - 11.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:38 - 11.06.2024

Στα γραφεία της ΚΕΔ/ΕΟΚ πραγματοποιήθηκε η διαδικασία της κλήρωσης των διαιτητών του Game 4 των τελικών, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, με πέντε διαιτητές να αποκλείονται εξ αρχής και το «τριφύλλι» να διαφωνεί σε μια επιλογή.

Ο τέταρτος τελικός του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League βρίσκεται προ των πυλών. Με τη σειρά στο 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες έχουν την ευκαιρία να «τελειώσουν» τη σειρά στο ΣΕΦ και να στεφθούν πρωταθλητές για τρίτη διαδοχική σεζόν. Διαφορετικά, το «τριφύλλι» θα φέρει τη σειρά στα ίσα και το Game 5 στο ΟΑΚΑ θα κρίνει τον πρωταθλητή.

Ενόψει του μεγάλου αγώνα στα γραφεία της ΚΕΔ υπήρξε κλήρωση των διαιτητών του μεγάλου αγώνα. Για την ακρίβεια, ορίστηκαν οι τρεις διαιτητές που πρότεινε η Επιτροπή, την ώρα που ο Παναθηναϊκός διαφώνησε με την επιλογή του Παπαπέτρου.

Από την διαδικασία αποκλείστηκαν πέντε διαιτητές. Οι Τσαρούχα, Πιτσιλκας, Αγραφιώτης, Πουρσανίδης, Τσολακος και στην κλήρωση μπήκαν οι Παπαπέτρου, Μαγκλογιάννης, Θεονάς, Καρπάνος και Κατραχούρας, με τον τελευταίο να μην έχει σφυρίξει τελικό ως τώρα.

Το «τριφύλλι» είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει στο Game 4 έναν εκ των Τσαρούχα ή Παπαπέτρου, με την ΚΕΔ/ΕΟΚ να τονίζει πως θα γίνει ορισμός αν συμφωνούν και οι ομάδες. Έπειτα από μικρή σύσκεψη των ανθρώπων της ΚΕΔ η τριάδα που έπεσε στο τραπέζι ήταν αυτή των Παπαπέτρου, Μαγκλογιάννη και Θεονά. Συμφωνία δεν υπήρξε, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε τον Παπαπέτρου, έτσι προέκυψε κλήρωση για τους τρεις διαιτητές.

Έτσι, από την διαδικασία προέκυψε κλήρωση των δύο πρώτων και σtη συνέχεια μπήκαν στην κληρωτίδα οι Θεονάς, Καρπάνος και Κατραχούρας, με τον πρώτο να συμπληρώνει την διαιτητική τριάδα του Game 4 στο ΣΕΦ.