Η παράδοση του Ναν από τους περσινούς τελικούς: Αφάνα ίσον νίκη!

Κέντρικ Ναν

i

© Intime

Η παράδοση του Ναν από τους περσινούς τελικούς: Αφάνα ίσον νίκη!

Πιστεύετε στα σημάδια; Ένα χτένισμα μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα ενός αγώνα και ειδικά ενός ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR; Αν είσαι ο Κέντρικ Ναν, τίποτα δεν αποκλείεται!

Όταν ο Κέντρικ Ναν δεν έχει τα χαρακτηριστικά του... κοτσιδάκια σε ντέρμπι απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό, το αποτέλεσμα θα έλεγε κανείς πως έχει προκαθοριστεί από τα... αποδυτήρια. Στα πλαίσια του χιούμορ φυσικά, το χτένισμα που επιλέγει ο Κέντρικ Ναν, ή μάλλον καλύτερα, όταν δεν περιποιείται τα μαλλιά του έχει φανεί πως του φέρνει γούρι και υπάρχουν και τρανταχτές αποδείξεις με αφετηρία τους περσινούς τελικούς της Stoiximan GBL.

Αφορμή γι' αυτήν την κουβέντα περί κομμωτικής υπήρξε η νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR στο ΣΕΦ στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Stoiximan GBL. Εκεί, όπου οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν των «ερυθρόλευκων» με 71-78 και έναν Κέντρικ Ναν απόλυτο πρωταγωνιστή με 25 πόντους και 6/8 τρίποντα. Αν παρατηρήσει κανείς, ο Αμερικανός γκαρντ επέλεξε να αφήσει αχτένιστα τα μαλλιά του σε σχέση με τα συνηθισμένα του κοτσιδάκια και πλέον μπορούμε να μιλάμε για ξεκάθαρο γούρι.

Από τους τελικούς της GBL τη σεζόν 2023-24 ο Ναν πήρε τη συγκεκριμένη απρόσμενη απόφαση, όταν ο Παναθηναϊκός βρισκόταν πίσω στο 0-2 και κινδύνευε να χάσει το πρωτάθλημα. Κι όμως, ο Ναν με 21 πόντους και το χαρακτηριστικό αυτό μαλλί «μίλησε» στο συγκεκριμένο ματς με το τριφύλλι να καταφέρνει να απαντήσει στη σειρά των τελικών. Το ίδιο... τροπάριο συνεχίστηκε και στο Game 4 στο ΣΕΦ με τον 29χρονο γκαρντ να πετυχαίνει και την πρώτη του 25άρα (μέχρι σήμερα) και να φέρνει τη σειρά για τελευταίο Game 5 στο ΟΑΚΑ. Εκεί... πανικός. Ιστορική ανατροπή για τον Παναθηναϊκό, σπασμένα δόντια για τον Ναν που κατέθεσε την ψυχή του στο παρκέ (ακόμη δεν ήταν Glass Floor) και φυσικά... αφάνα. Πώς να την αποχωριστεί εξάλλου; Αυτή του έδωσε την απαραίτητη ώθηση και οι «πράσινοι» με 3-2 έκαναν δικό τους το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ιδού και οι αποδείξεις

Η απόδειξη είναι ακόμη πιο τρανταχτή, όταν η θεωρία επιβεβαιώνεται τις στιγμές που ο Ναν επιλέξει τα κοτσιδάκια του. Συγκεκριμένα, στον τελικό του Σούπερ Καπ στη Ρόδο ο σταρ του Παναθηναϊκού είπε να αφήσει για λίγο το γούρι του και το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Ο Ολυμπιακός έκανε δικό του τον πρώτο τίτλο της σεζόν με σκορ 85-86.

Στο πρώτο ντέρμπι που έχει σημασία και από άποψη βαθμολογίας και ψυχολογίας φυσικά, ο Ναν αποφάσισε να επιστρατεύσει το γούρι του και δεν βγήκε χαμένος. Σημείωσε τη δεύτερη 25άρα του στο Φαληρικό στάδιο κι έγινε ο μοναδικός «πράσινος» παίκτης με αυτή την επίδοση σε εκτός έδρας παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και είδε την ομάδα του να παίρνει σημαντική ώθηση με αυτή τη νίκη για τη δύσκολη διαβολοβδομάδα που ακολουθεί στη EuroLeague. Όπως λέγεται και στη γνωστή ταινία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι»: «Τράβα μαλλί, ανεβαίνουμε» και είναι κάτι που πρέπει σίγουρα να εφαρμόσει ο Κέντρικ Ναν!