Οι λογαριασμοί ξανανοίγουν: Ο Ολυμπιακός συναντά τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για το δεύτερο «ντέρμπι αιωνίων» της σεζόν

Οι λογαριασμοί ξανανοίγουν: Ο Ολυμπιακός συναντά τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για το δεύτερο «ντέρμπι αιωνίων» της σεζόν

Γιώργος Γαβριλάκης 09:15 - 27.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:11 - 27.10.2024

Η Κυριακή πριν την Eθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, ορίζεται από το «εθνικό ντέρμπι» της Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (27/10, 20:15, ΕΡΤ3) για την τέταρτη αγωνιστική της Stoiximan GBL.

Οι μεγάλες δυνάμεις της χώρας... ξανασμίγουν. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει και πάλι τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σε ένα ντέρμπι που εντάσσεται στο Κυριακάτικο πρόγραμμα (27/10, 20:15, ΕΡΤ3) της τέταρτης αγωνιστικής του εγχώριου πρωταθλήματος. Δηλαδή, της Stoiximan GBL.

Την πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι δυο τους στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ο Ολυμπιακός είχε πάρει τη νίκη και ακολούθως είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του Super Cup στην Ρόδο. Πλέον, τα δεδομένα είναι διαφορετικά, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια. Μία τέτοια κόντρα έχει ιδιαίτερο... άρωμα, υψηλά επίπεδα έντασης και πάθους όποτε και όπου κι αν γίνεται!

Και οι δύο ομάδες έχουν νικήσει τα πρώτα τρία ματς στο πρωτάθλημα, ενώ έχουν παίξει και πέντε φορές στην Euroleague. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την τρίτη του νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης και την πήρε στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε. Την ίδια μέρα που ο Ολυμπιακός έχασε (για τρίτη φορά στην μέχρι τώρα πορεία του) στο Μόναχο από την Μπάγερν.

Πλέον όμως, η σκέψη και η δράση εστιάζει στο «αιώνιο ντέρμπι» και οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν χωρίς την (δεδομένη από το ξεκίνημα) απουσία του Κίναν Έβανς, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. Αν ο Αμερικανός αποφασιστεί πως είναι σε θέση να αγωνιστεί και πως δεν έχει ενοχλήσεις, τότε ο κόουτς Μπαρτζώκας υπάρχει περίπτωση να κληθεί να αλλάξει την σύνθεση των ξένων του, η οποία λόγω του τραυματισμού του Ουίλιαμς-Γκος είχε «κλειδώσει» συμπεριλαμβάνοντας τους Λούκα Βιλντόσα, Σακίλ ΜακΚίσικ, Άλεκ Πίτερς, Μόουζες Ράιτ, Νίκολα Μιλουτίνοβ και Μουστάφα Φαλ.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχει ήδη ενεργοποιήσει τον Τσεντί Οσμάν, ο οποίος αντικατέστησε στο ρόστερ τον Μάριους Γκριγκόνις, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ιωάννη Παπαπέτρου. O Κώστας Αντετοκούνμπο επέστρεψε, αλλά και ο Δημήτρης Μωραϊτης είναι τραυματίας.

Τέλος, ο Εργκίν Αταμάν που προφανώς θα χρησιμοποιήσει τον Οσμάν (γι' αυτό και ενεργοποιήθηκε προσφάτως) στο ντέρμπι, θα πρέπει να αποφασίσει ποιοι θα είναι οι υπόλοιποι πέντε ξένοι του ρόστερ. Και η λίστα του είναι η εξής: Τζέριαν Γκραντ, Κέντρικ Ναν, Λορέντζο Μπράουν, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ομέρ Γιουτσεβέν, Ματίας Λεσόρ. Ένας θα πρέπει να «κοπεί».

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Κολοσσός - Άρης: 84-85
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: 87-82
Πανιώνιος - Μαρούσι: 86-62

Κυριακή 27 Οκτωβρίου
17:15 / Προμηθέας - Καρδίτσα (ΕΡΤ3)
20:15 / Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (ΕΡΤ3)

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου
20:15 / Περιστέρι - Λαύριο (ΕΡΤ3)