Ο Ολυμπιακός περιμένει για Μιλουτίνοφ και ήδη σκέφτεται τις back up επιλογές του

Νίκολα Μιλουτίνοφ

i

InTime

Ο Ολυμπιακός περιμένει για Μιλουτίνοφ και ήδη σκέφτεται τις back up επιλογές του

Ανησυχία στον Ολυμπιακό για το πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα τραυματισμού του Μιλουτίνοφ.

Ο Ολυμπιακός παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών την περασμένη σεζόν, έφτασε μέχρι το Final Four του Βερολίνου όπου τερμάτισε στην τρίτη θέση. Ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, οι Πειραιώτες προχώρησαν σε πολλές μεταγραφικές κινήσεις, προκειμένου να επιστρέψουν στους τίτλους, αλλά και στην κορυφή της Ευρώπης μετά από πολλά χρόνια.

Η προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν έχει ξεκινήσει όχι με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό, μιας και δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στο «5». Ο Μουσταφά Φαλ είναι εκτός δράσης εδώ και μήνες (είχε μείνει εκτός λίγο πριν από τους τελικούς της Basket League) και συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του.

Στο φιλικό παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (πρώτο φέτος για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα), βασικός σέντερ ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ενώ σαν δεύτερη λύση υπήρχε ο Μόουζες Ράιτ. Για κακή τύχη των «ερυθρόλευκων» λίγα 24ωρα αργότερα, ο «Μίλου» τραυματίστηκε στην προπόνηση, καθώς γύρισε τον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού.

Εν αναμονή των εξετάσεων του Σέρβου, ο coach Μπαρτζώκας εξετάζει τις επιλογές του για τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της ομάδας, αρχής γενομένης στο Σούπερ Καπ της Ρόδου, όπου δύσκολα θα μπορέσει να δώσει το παρών ο Μιλουτίνοφ. Τι επιλογές έχει ωστόσο ο προπονητής του Ολυμπιακού για τη θέση «5»;

Σε πρώτο πλάνο προφανώς, είναι ο παίκτης που έπαιξε σαν δεύτερο πεντάρι στον φιλικό αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ, στη βραδιά του Γιώργου Πρίντεζη. Πρόκειται για τον Μόουζες Ράιτ, ο οποίος κάνει για πρώτη φορά προετοιμασία με ομάδα της Euroleague, μιας και είχε γίνει κάτοικος Πειραιά λίγο μετά τα μέσα της προηγούμενης σεζόν.

Αυτό σημαίνει ότι την Τρίτη (10/09) ο Αμερικανός σέντερ θα είναι στη βασική πεντάδα, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα ψαχτεί και για τις έξτρα λύσεις από τον πάγκο σε αυτή τη θέση. Ένας από τους παίκτες του που μπορεί να μπει σε αυτόν τον ρόλο του σέντερ, είναι ο Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο συμπατριώτης του Νίκολα Μιλουτίνοφ, έχει εξαιρετικές ικανότητες κάτω από το καλάθι, ενώ μαζεύει εύκολα ριμπάουντ.

Όπως είναι λογικό, ανεξάρτητα των ιατρικών εξετάσεων του «Μίλου» ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει ένα back up πλάνο για το ξεκίνημα της χρονιάς. Πολλοί από τους φόργουορντ (Πετρούσεφ, Πίτερς, Βεζένκοφ) μπορεί να δοκιμαστούν σε ρόλο σέντερ στα εναπομείναντα φιλικά, με τη σεζόν να ξεκινάει τυπικά στα τέλη του μήνα (Σεπτέμβρη).

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!