Τι ισχύει για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού στο μπάσκετ

Γιώργος Μπαρτζώκας

Τι ισχύει για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού στο μπάσκετ

Νίκος Καλαμπάκας 12:21 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 12:22 - 29.05.2024

Ο Φουρνιέ, ο Μάικ Τζέιμς, ο Ντόρσεϊ και οι άλλοι. Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός τους έχει προσεγγίσει; Το Sportal σας έχει την απάντηση...

Το Final Four της Euroleague άφησε πικρή γεύση στον Ολυμπιακό και τους φίλους του. Το γεγονός μάλιστα ότι το τρόπαιο κατέληξε στο αντίπαλον δέος, τον Παναθηναϊκό, έβαλε τον κόσμο του Ολυμπιακού λίγο παραπάνω στην... πρίζα και από το βράδυ της Κυριακής 26/5 πολλοί το γύρισαν στην μεταγραφολογία.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από ενίσχυση, όμως όπως λέει ο σοφός λαός «κάθε πράγμα στον καιρό του».

Η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ο Ολυμπιακός διεκδικεί το πρωτάθλημα, θέλοντας να κάνει το double για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

Αφαλώς και οι διοικούντες σκέφτονται την επόμενη ημέρα. Το έκαναν και πριν το Final Four άλλωστε. Κάθε οργανισμός που θέλει να είναι σοβαρός, κατά τη διάρκεια μιας σεζόν οφείλει να κοιτάζει τα λάθη του και να τα διορθώνει, ώστε να παρουσιάζεται πιο δυνατός στην πορεία.

Πριν καλά - καλά επιστρέψει ο Ολυμπιακός από το Βερολίνο, τα ονόματα παικτών που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα, παρέλασαν από το ερυθρόλευκο ρεπορτάζ και τα σόσιαλ μίντια.

Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν υπάρχει κάτι. Οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στα αγωνιστικά και όχι στα μεταγραφικά. Για τον Φουρνιέ ακούγεται ότι ακούγεται επειδή ο ίδιος πριν από δύο χρόνια είχε δηλώσει ότι αν επέστρεφε στην Ευρώπη θα ήθελε να παίξει στον Ολυμπιακό.

Το σίριαλ του Μάικ Τζέιμς κρατεί από πέρυσι. Όσο ο Αμερικάνος γκαρντ δεν ανανεώνει με τη Μονακό θα παίζει δυνατά, ωστόσο το αν θα κλείσει ή όχι με τους Πειραιώτες θα το ξέρουμε μετά τον Ιούνιο. Ενδιαφέρον υπάρχει και από τις δύο πλευρές, συμφωνία καμία.

Ο Ντόρσεϊ θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα και ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη επιλογή. Ξέρει αυτός την ομάδα και η ομάδα τον παίκτη, γεγονός που δίνει πόντους και στις δύο πλευρές. Όμως αμφότερες έχουν ακόμα υποχρεώσεις.

Ο Ολυμπιακός δεν θα αλλάξει το πλάνο του επειδή απέτυχε στο Βερολίνο. Οι ερυθρόλευκοι θα τελειώσουν πρώτα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και έπειτα θα ασχοληθούν με τις μεταγραφές. Θέλουν να κλείσουν γρήγορα το ρόστερ της επόμενης σεζόν ώστε να μην υπάρχουν «τρύπες» όπως συνέβη φέτος μετά τους τραυματισμούς. Αλλά δεν θα τινάξουν τη χρονιά στον αέρα για την επόμενη.

Οπότε οι φίλοι του θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να μάθουν ποιους παίκτες θα παρακολουθούν τη νέα σεζόν...