Πρώτος στόχος του Ολυμπιακού για την περιφέρεια ο Ουίλιαμς-Γκος

Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος

i

Euroleague

Πρώτος στόχος του Ολυμπιακού για την περιφέρεια ο Ουίλιαμς-Γκος

Aχιλλέας Μαυροδόντης 10:10 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:21 - 14.08.2024

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος βρίσκεται στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Αμερικανού γκαρντ που αγωνίστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ολυμπιακός «φουλάρει» για τον σχεδιασμό του ενόψει της νέας σεζόν, θέλοντας να παραμείνει στο ίδιο υψηλό επίπεδο σε σχέση με την τελευταία διετία. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν ήδη κάνει την πρώτη σημαντική κίνηση, καθώς έχουν φτάσει σε συμφωνία με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, την ίδια στιγμή που τα «καυτά» θέματα των Κώστα Σλούκα, Κώστα Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοφ παραμένουν στο τραπέζι.

Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος Euroleague

Αυτό δεν σημαίνει όμως πως στην ομάδα του Πειραιά δεν παίρνουν τα μέτρα τους σε όλα τα επίπεδα, ώστε να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Στον Πειραιά έχουν ήδη σηκώσει μανίκια ενόψει της νέας σεζόν και ήδη ένας παίκτης που αγωνίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο απασχολεί έντονα τους «ερυθρόλευκους».

Πιο συγκεκριμένα, ένας -όχι και τόσο- παλιός γνώριμος είναι ψηλά στη λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα για την ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής. Το όνομά του, Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος, που την τελευταία 2 χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κατέκτησε την Euroleague, επικρατώντας του Ολυμπιακού στον μεγάλο τελικό του Final 4 του Κάουνας.

Ο 28χρονος γκαρντ που είναι απόφοιτος του Γκονζάγκα, είχε αγωνιστεί ξανά στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2018-19, όταν και πήρε μεταγραφή από την Παρτίζαν, ως μια από τις επιλογές του Ντέιβιντ Μπλατ εκείνο το καλοκαίρι. Έκτοτε ανέβασε κατά πολύ τις μετοχές του, φτάνοντας ως το ΝΒΑ (Γιούτα Τζαζ τη σεζόν 2019-20), ενώ στη Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να εδραιωθεί στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης.

Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος Euroleague

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε μέτρησε 6,5 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 49,2% στα δίποντα, σε 21 αγώνες με την Ρεάλ, ερχόμενος από τον πάγκο κατά κύριο λόγο, με σκοπό να αλλάξει τον ρυθμό ενός αγώνα. Έναν ρόλο στον οποίο ανταποκρίθηκε εξαιρετικά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Η περίπτωση του Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος, με τα τωρινά δεδομένα, συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες σε περίπτωση παραμονής του Κώστα Σλούκα, προκειμένου να γίνει ο πλέι μέικερ που θα αναλάβει τη 2nd unit, με τον Θεσσαλονικιό Γκαρντ να μετακομίζει στην βασική πεντάδα. Σε περίπτωση που ο Κώστας Σλούκας αποχωρίσει, κάτι που θα ξεκαθαρίσει αρχές του Ιουλίου, τότε ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό να κοιτάξει κάτι πιο «ακριβό» από τον άλλοτε παίκτη του.

Tags: