Ο Φουρνιέ ήρθε στην Ευρώπη για τον Ολυμπιακό και μπήκε απο νωρίς στο... νόημα

Εβάν Φουρνιέ

i

© Imago

Ο Φουρνιέ ήρθε στην Ευρώπη για τον Ολυμπιακό και μπήκε απο νωρίς στο... νόημα

Ο Εβάν Φουρνιέ έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του και μοίρασε 8 ασίστ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, δείχνοντας να αντιλαμβάνεται από νωρίς τον ρόλο του που δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο το σκορ.

Ο... κακός χαμός έγινε με τη μεταγραφή του Εβάν Φουρνιέ στον Ολυμπιακό, ο οποίος ήρθε με σκοπό να κάνει τη διαφορά στο λιμάνι. Έχοντας υποσχεθεί όταν αν παίξει στην Ευρώπη θα το κάνει για τους «ερυθρόλευκους», τίμησε τα λόγια του και σε ηλικία 31 ετών, άφησε το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το ΝΒΑ, για να γίνει κάτοικος Πειραιά.

Το μεγάλο αγωνιστικό «όπλο» του Φουρνιέ ήταν το σκοράρισμα. Η πιο παραγωγική του σεζόν από άποψη ασίστ, ήταν το 2019-2019, όπου με τους Ορλάντο Μάτζικ τότε, είχε 3.6 ανά παιχνίδι, σε πόσο όρο συμμετοχής 31.5 λεπτά. Κανείς δεν μπορεί να βγάλει συμπεράσματα από μόλις ένα φιλικό που έπαιξε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά έδειξε διαφορετικά στοιχεία.

Στα πρώτα λεπτά που πάτησε παρκέ με τη φανέλα του «δαφνοστεφανωμένου έφηβου» μοίρασε 8 ασίστ και έδειξε ότι είναι ικανός (και μπορεί) να βοηθήσει με τρόπους που δεν ήταν στο play style του. Η αλλαγή από το ΝΒΑ στο ευρωπαϊκό επίπεδο μπάσκετ δεν είναι εύκολη και συνήθως χρειάζεται ένα μικρό διάστημα για να βρουν οι παίκτες τον καλό τους εαυτό στο σουτ.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ακόμα κάποια φιλικά ματς και στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια, με το πρώτο τζάμπολ να είναι στο Σούπερ Καπ της Ρόδου και την αναμέτρηση με το Περιστέρι στις 28. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ολοκλήρωσε το ρόστερ του ενόψει της απαιτητικής χρονιάς με την απόκτηση του Φουρνιέ.

Ο Μιλουτίνοφ στα πιτς, ο Φαλ αργεί και ο Ράιτ μοιάζει έτοιμος για την ευκαιρία | Sportal EXPLAINER
SPORTAL ORIGINALS

20:05 - 11.09.2024

Ο Μιλουτίνοφ στα πιτς, ο Φαλ αργεί και ο Ράιτ μοιάζει έτοιμος για την ευκαιρία | Sportal EXPLAINER

Ο Μουσταφά Φαλ θέλει ακόμη χρόνο για την αποθεραπεία του, ο Μιλουτίνοφ όπως όλα δείχνουν χάνει τα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν (4-6 εβδομάδες εκτός), αλλά ο Ράιτ έδειξε πολύ «ζεστός» στο φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα και έτοιμος να σηκώσει το βάρος στη ερυθρόλευκη front line... Το Sportal αναλύει.

Το ότι έκανε τόσο δημιουργικό παιχνίδι στο ντεμπούτο του (έστω και ανεπίσημα) ο Γάλλος γκαρντ/φόργουορντ, μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό σουτέρ, ο οποίος άμα βάλει και τη δημιουργία στο παιχνίδι του, τώρα που θα αγωνίζεται στην Ευρώπη, μπορεί να δούμε τρομερά πράγματα στο παρκέ.

Το βέβαια είναι ότι ο Φουρνιέ μοιάζει απόλυτα ικανοποιημένος με το γεγονός ότι φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού και στοχεύει στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης με τη νέα του ομάδα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!