Στην Τουρκία για τα «εγκαίνια»: Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Φενέρμπαχτσε κόβει... κορδέλα στην Euroleague
i

Άλεκ Πίτερς, Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις / IMAGO

Στην Τουρκία για τα «εγκαίνια»: Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Φενέρμπαχτσε κόβει... κορδέλα στην Euroleague

Η έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων βρίσκει τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου το βράδυ της Παρασκευής (4/10, 20:30, NovaSports Prime) θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε για την πρεμιέρα της Euroleague.

Μία μέρα πριν, ο Παναθηναϊκός, στο δικό του ευρωπαϊκό ντεμπούτο επικράτησε μακριά από την έδρα του. Η Άλμπα Βερολίνου υπέκυψε στον πρωταθλητή Ευρώπης και το βράδυ της Παρασκευής (4/10, 20:30, NovaSports Prime) είναι η σειρά του Ολυμπιακού να δείξει με πράξεις πως καλά κάνουν όσοι θεωρούν πως είναι -μαζί με τον Παναθηναϊκό- τα δύο μεγάλα φαβορί της Euroleague που μόλις ξεκίνησε.

Βέβαια, στην πραγματικότητα και σε αντίθεση με τους «πράσινους», οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πιο δύσκολη αποστολή στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Παίζουν στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, που πέρσι βρέθηκε στο Final Four (όπως και ο Ολυμπιακός, χωρίς ευτυχή κατάληξη και για τους δύο) και το ίδιο σκοπεύει να κάνει και φέτος.

Ο κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει διαμορφώσει ένα σύνολο που αγωνίζεται με συνέπεια στο υψηλό επίπεδο, ενώ πλέον δεν εκπροσωπείται στο παρκέ από Έλληνες. Μέχρι πέρσι εκεί βρίσκονταν ο Νικ Καλάθης και ο Γιώργος Παπαγιάννης, που πλέον ανήκουν στην Μονακό, αλλά και ο Ελληνοαμερικάνος, Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος μάλιστα επιστρέφει στην Πόλη, αυτή τη φορά ως αντίπαλος. Διότι, το καλοκαίρι ήταν μία από τις μεταγραφές του Ολυμπιακού, που τον τοποθέτησε ξανά στο ρόστερ του.

Γιασικεβίτσιους: «Δύσκολο ματς με τον Ολυμπιακό - Να σεβαστούν οι οπαδοί μας τον Ντόρσεϊ»
EUROLEAGUE

15:37 - 03.10.2024

Γιασικεβίτσιους: «Δύσκολο ματς με τον Ολυμπιακό - Να σεβαστούν οι οπαδοί μας τον Ντόρσεϊ»

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει προειδοποιήσει τους παίκτες του για το πως πρέπει να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της Euroleague και τους φιλάθλους της Φενέρμπαχτσε για την επιστροφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ουέιντ Μπάλντουιν με τον Μπόνζι Κόλσον ήταν τα δύο κεντρικά πρόσωπα του μεταγραφικού καλοκαιριού στην Φενέρμπαχτσε και μάλιστα ο πρώτος, που παρεμπιπτόντως την ευρωπαϊκή του καριέρα την ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό, έχει τον ρόλο του ηγέτη. Μαζί με τον Σκότι Ουίλμπεκιν έχουν τις περισσότερες αρμοδιότητες της περιφέρειας στην επίθεση, ενώ ο Κόλσον με τον Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις δημιουργούν ένα πολυπλευρο δημιουργικό και εκτελεστικό δίδυμο στις θέσεις των φόργουορντ.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Για τον Ολυμπιακό, τα πράγματα είναι πιο δεδομένα αυτή τη χρονική στιγμή. Οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μουσταφά Φαλ παραμένουν εκτός δράσης, το ίδιο και ο Κίναν Έβανς, ο οποίος θα επιστρέψει από το νέο έτος (2025). Οπότε ο Σάσα Βεζένκοφ, ειδικά όσο ο Εβάν Φουρνιέ θα προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, θα είναι ο κύριος πόλος. Και μαζί του ο υπερφορμαριρμένος από τώρα, Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος έκανε και τη διαφορά που οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς: Του Super Cup.