O Ολυμπιακός στέλνει τον Σπάρταλη για το... αγροτικό του στον Παπάγο

O Ολυμπιακός στέλνει τον Σπάρταλη για το... αγροτικό του στον Παπάγο

Sportal newsroom 08:44 - 31.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 31.08.2024

Ο 18χρονος διεθνής σέντερ, Στέφανος Σπάρταλης, τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με «διπλό δελτίο» και θα στελεχώνει πότε τον Ολυμπιακό στις διοργανώσεις του και κυρίως τον Παπάγο στην Elite League.

Οι ομάδες που έχουν... περίσσευμα ταλέντου, κυρίως κάποιους νεαρούς και ανερχόμενους που κρίνεται πως χρειάζεται λίγος χρόνος και αρκετή εμπειρία για να σταθούν στο υψηλό επίπεδο, έχουν δύο δυνατότητες για να τους προσφέρουν χρόνο συμμετοχής. Ο ένας είναι η παραχώρηση με τη μορφή δανεισμού, όπως έκανε πέρσι και φέτος ο Παναθηναϊκός με τον Νεοκλή Αβδάλα, ο οποίος μετά την Καρδίτσα παραχωρήθηκε πριν λίγες εβδομάδες στο Περιστέρι.

Τώρα ο Ολυμπιακός ενεργοποιεί την δεύτερη option για τον Στέφανο Σπάρταλη και αυτή έχει να κάνει με την έκδοση διπλού δελτίου. Ο 18χρονος σέντερ, στέλεχος και τις εθνικής ομάδας Εφήβων στο Eurobasket 2024 (7,6 πόντοι, 4 ριμπάουντ μέσο όρο), τη νέα σεζόν θα ανήκει στον Ολυμπιακό, αλλά ταυτόχρονα και στον Παπάγο.

Έτσι, όποτε κρίνεται απαραίτητο ο παίκτης θα στελεχώνει τους «ερυθρόλευκους» στις διοργανώσεις που μετέχουν, αλλά ταυτόχρονα θα μπορεί να παίζει στην Elite League και να παίρνει αγωνιστικές ευκαιρίες, σημαντικές εμπειρίες, με στόχο να επιστρέψει να αναβαθμίσει το παιχνίδι του και να επωφεληθεί από αυτή τη συνθήκη.

Ο Σπάρταλης είναι ένα σημαντικό project για τον Ολυμπιακό και μαζί με τον Γιώργο Τανούλη, ο οποίος επίσης ανήκει στην ομάδα του Πειραιά, αλλά τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται (ως δανεικός) στο Μαρούσι, είναι δύο σέντερ της νέας εποχής με πολλές δυνατότητες εξέλιξης.