Αυτά είναι τα στοιχεία που φέρνει ο Φουρνιέ στον Ολυμπιακό!

Εβάν Φουρνιέ

i

©Imago

Αυτά είναι τα στοιχεία που φέρνει ο Φουρνιέ στον Ολυμπιακό!

Γιάννης Πάλλας 23:19 - 02.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:19 - 02.09.2024

Η αγωνιστική προσομοίωση του Εβάν Φουρνιέ στον Ολυμπιακό μέσα από την ανάλυση του Sportal

Η απόκτηση του Εβάν Φουρνιέ δημιουργεί μια έκρηξη ποιότητας στον Ολυμπιακό, που παίρνει από τον Γάλλο γκαρντ/φόργουορντ αρκετά στοιχεία που χρειάζονται για να υλοποιηθούν οι στόχοι της ομάδας.

Παρότι, το ρόστερ των «ερυθρολεύκων» είναι το πιο πλήρες των τελευταίων ετών σε όλες τις θέσεις, ο Εβάν Φουρνιέ δίνει πράγματα στο παιχνίδι που είναι απαραίτητα για να φτάσει στην κορυφή ο Ολυμπιακός.

Η αναβάθμιση της περιφερειακής γραμμής είναι πολύ μεγάλη για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που στο πρόσωπο του 31χρονου Γάλλου βλέπει έναν εξαιρετικό σουτέρ από μέση και μακρινή απόσταση που μπορεί να πάρει την μπάλα όταν... καίει.

Είναι εξαιρετικός στο κομμάτι της επιθετικής δημιουργίας, καθώς μπορεί να φτιάξει το δικό του σουτ, είναι ένας pick n’ roll player που μπορεί να αποφασίσει, αλλά και να εκτελέσει, ενώ είναι και ηγετικός χαρακτήρας!

Ασφαλώς και έχει αδυναμίες τις οποίες θα κρύψει το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού, όπως είναι η άμυνα, καθώς δεν φημίζεται για την αμυντική του αντίδραση, αλλά το εξαιρετικό του σουτ μοιάζει ικανό να θεραπεύσει, κάθε αδυναμία στο παιχνίδι της ομάδας του.

Από την πρώτη στιγμή αρκετοί έσπευσαν να πουν πως δεν θα μπορέσει να αφομοιωθεί από τη φιλοσοφία του Έλληνα τεχνικού και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Ωστόσο, πρόκειται για παίκτη μεγάλης κλάσης που μπορεί να ταιριάξει στη φιλοσοφία του Γιώργου Μπαρτζώκα γιατί έχει την εμπειρία και το «know how» να είναι δίπλα σε καλούς παίκτες, αλλά και να ηγείται.

Σε κάθε περίπτωση ο Εβάν Φουρνιέ αποτελεί τον παίκτη που έλειπε από το παιχνίδι της ομάδας τόσο στο κομμάτι της επαφής του με το καλάθι, όσο και στην παρουσία και την ηγετική ικανότητα του στοιχείο που χρειάζεται ο Ολυμπιακός.

Η προσωπικότητα του Γάλλου γκαρντ/φόργουορντ είναι τέτοια που επηρεάζει τους συμπαίκτες του και εμπνέει τον σεβασμό προσδίδοντας ασφάλεια για τις αποφάσεις του στο παρκέ. Κάτι που ξέρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και γι’ αυτό αναμένεται να του δώσει μαζί με τον Σάσα Βεζένκοφ τα «κλειδιά» της ομάδας...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!