Αυτά είδαμε από τον Ολυμπιακό κόντρα στη Φενέρ - Πως ο Μπαρτζώκας θέλει να ψηλώσει το σχήμα του

Αυτά είδαμε από τον Ολυμπιακό κόντρα στη Φενέρ - Πως ο Μπαρτζώκας θέλει να ψηλώσει το σχήμα του

Παναγιώτης Ραμαντάνης 11:38 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:39 - 17.09.2024

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Φενέρμπαχτσε στον τελικό του Ηρακλείου και τώρα ετοιμάζονται για την πρώτη αγωνιστική της Euroleague.

Ελάχιστες μέρες έχουν απομείνει για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ο Ολυμπιακός έδωσε δύο πολύ δυνατά φιλικά στην Κρήτη και το τουρνουά «Crete International Basketball Tournament», στο οποίο έπαιξε με Βίρτους Μπολόνια και Φενέρμπαχτσε.

Μετά τη νίκη επί της πρώτης, σειρά ήταν ο τελικός του τουρνουά με την τουρκική ομάδα. Ένα ματς το οποίο είχε μεγάλο ενδιαφέρον από άποψη δυναμικής, αλλά και γιατί οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για την πρώτη αγωνιστική της Euroleague.

Ντόρσεϊ show: «Ξέρανε» την πρώην του, Φενέρμπαχτσε, με τρίποντο... βόμβα και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό
EUROLEAGUE

22:33 - 15.09.2024

Ντόρσεϊ show: «Ξέρανε» την πρώην του, Φενέρμπαχτσε, με τρίποντο... βόμβα και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στον τελικό του Crete International Basketball Tournament τη Φενέρμπαχτσε και πήρε τη νίκη στο τουρνουά με 73-70, χάρις σε τρίποντο του Ντόρσεϊ στο φινάλε.

Τι είδαμε σε αυτό το ματς που αναμένουμε να... επαναληφθεί και στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τους δύο βασικούς του σέντερ (Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μουσταφά Φαλ), το οποίο σημαίνει ότι ρόλο βασικού θα έχει ο Μόουζες Ράιτ, ενώ σαν δεύτερο «πεντάρι» θα αγωνιστεί ο Φίλιπ Πετρούσεφ.

Ο Αμερικανός αγωνίστηκε για 25:47 και είχε 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ο Σέρβος από την άλλη σε 14:04, είχε 8 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Οι δυο τους προσπάθησαν πολλοί κόντρα στη Φενέρ, η οποία έχει αρκετή δυναμική κάτω από τη ρακέτα, με τους «ερυθρόλευκους» να είχαν θέμα στα αμυντικά ριμπάουντ, κάτι που ίσχυε και στο ματς με τη Βίρτους.

Με Πίτερς - Βεζένκοφ στο 3-4 και παράλληλα έναν εκ των Ράιτ ή Πετρούσεφ στο «5», ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπαθεί να ψηλώσει το σχήμα του, για να μην υπάρχουν προβλήματα κάτω από τη ρακέτα.

Ο Χέιζ-Ντέιβις ήταν εξαιρετικός κόντρα στον Ολυμπιακό με 16 πόντους (πρώτος σκόρερ), ενώ είχε και 6 ριμπάουντ. Η Φενέρ ανά διαστήματα έπαιζε εξαιρετικό μπάσκετ, γρήγορη αυτοματισμοί, μακρινά σουτ, αλλά και ωραίες κινήσεις κάτω από το καλάθι. Σίγουρα οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειαστεί να είναι προσεκτικοί στην Πόλη, αλλά δείξανε και στο φιλικό ότι όταν βρουν ρυθμό, δεν... φοβούνται.

Ο μόνος αντίπαλος του Ολυμπιακού σε αυτή τη φάση είναι ο χρόνος και οι τραυματισμοί. Το ματς με τη Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας για την πρώτη αγωνιστική της Euroleague είναι από τα πια δύσκολα μακριά από το ΣΕΦ και μία νίκη θα ήταν ιδανική, κυρίως για το ψυχολογικό κομμάτι.

Στα πρώτα επίσημα παιχνίδια, οι Πειραιώτες θα εστιάσουν κυρίως στα σουτ τους και να κάνουν ζημιά από την περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός πήγε σε πολλές γρήγορες επιθέσεις στα φιλικά της Κρήτης, είχε αρκετές προσπάθειες από τα 6.75μ. (σούταρε τρίποντα και ο Ράιτ) και εστίαζε στο ζωγραφιστό, μόνο όταν ήταν ευνοϊκές οι συνθήκες.

Μέχρι τότε θα έχουν μπει στο mood της ομάδας ακόμα περισσότερο οι Φουρνιέ και Βιλντόζα, οι οποίοι αποτελούν σημαντικές μονάδες για την ομάδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 6, Γκος 2, Ράιτ 12(1), Λαρεντζάκης, Βιλντόσα 6(1), Βεζένκοβ 15(1), Παπανικολάου, Ντόρσεϊ 15(3), Πιτερς 7, Πετρούσεβ 8(2), Φουρνιε 2

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Γιασικεβίτσιους): Γουίλμπεκιν 12, Μέλι 2, Σανλί 5 (1), Μαχμούτογλου 6, Χέιζ-Ντέιβις 16 (2), Μπιμπέροβιτς, Χολ 5 (1), Πιέρ 5 (1), Γκούντουριτς 3 (1), Ζάγκαρς 1, Κόλσον 11, Μπίρτς 4

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 16/40 δίποντα, 8/18 τρίποντα, 17/21 βολές, 30 ριμπάουντ (20 αμυντικά, 10 επιθετικά), 19 φάουλ, 6 κλεψίματα, 13 λάθη, 18 ασίστ, κανένα μπλοκ

Τα ομαδικά στατιστικά της Φενέρμπαχτσε: 16/28 δίποντα, 9/30 τρίποντα, 11/18 βολές, 37 ριμπάουντ (26 αμυντικά, 11 επιθετικά), 3 κλεψίματα, 18 λάθη, 18 ασίστ, 3 μπλοκ