Τι είχε κάνει πέρσι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός

i

InTime

Τι είχε κάνει πέρσι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ολυμπιακός

Παναγιώτης Ραμαντάνης 17:28 - 28.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:30 - 28.10.2024

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση της Euroleague, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ.

Έτοιμος να «γυρίσει» τον διακόπτη ο Ολυμπιακός και να στρέψει και πάλι το ενδιαφέρον του σε δύο απαιτητικά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους τη δεύτερη διαβολοβδομάδα της σεζόν στην Ευρωλίγκα και το πρόγραμμά τους κάθε άλλο παρά εύκολο δεν είναι, καθώς μπορεί να παίζουν και τα δύο ματς εντός έδρας, όμως το ένα είναι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και το άλλο κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες. Η μία από την Μπάγερν Μονάχου στη Euroleague (εκτός έδρας) και η πιο πρόσφατη από τον Παναθηναϊκό Aktor στο ΣΕΦ για τη Stoiximan GBL. Οι Πειραιώτες δεν έχουν χρόνο για... χάσιμο και άμεσα έπιασαν δουλειά, προκειμένου να προετοιμαστούν για το πρώτο ματς της διαβολοβδομάδας, το οποίο είναι κόντρα στη «βασίλισσα».

Την Τρίτη (29/10, 21:15) ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ρεάλ στο Φάληρο, σε ένα ματς που κάθε άλλο παρά εύκολο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Μετά από πέντε αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα, η ομάδα του Τσους Ματέο έχει ρεκόρ 3-2, ενώ οι Πειραιώτες 2-3. Προφανώς πολύ νωρίς στη σεζόν, αλλά εννοείται και ψυχολογικά αλλά και βαθμολογικά, μόνο θετικό πρόσημο θα μπορούσε να έχει μία νίκη επί των Μαδριλένων.

Την περσινή σεζόν, οι δύο ομάδες είχαν έρθει αντιμέτωπες τρεις φορές. Δύο για τη regualar season και μία στα ημιτελικά του Final Four. Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό (ειδικά για το τελευταίο ματς) καμία από αυτές τις τρεις φορές δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη. Στο Final Four του Βερολίνου γνώρισε την ήττα με 87-76, ενώ έχασε 90-85 στη Μαδρίτη, ενώ στο ΣΕΦ ηττήθηκε με 77-71.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Στο περσινό ματς στο ΣΕΦ, είχε ξεχωρίσει ο Τζάναν Μούσα με 23 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και ο Μάριο Χεζόνια με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ. Για τον Ολυμπιακό κορυφαίος ήταν ο Τόμας Γουόκαπ με 17 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Τελευταία φορά που οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν τη Ρεάλ, ήταν στη regular season της σεζόν 2022-2023, όπου επικράτησαν στο ΣΕΦ με 73-60.