Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ του Ολυμπιακού με την έλευση του Φουρνιέ!

Εβάν Φουρνιέ - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ του Ολυμπιακού με την έλευση του Φουρνιέ!

Γιάννης Πάλλας 19:47 - 02.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:41 - 02.09.2024

Το Sportal αναλύει τα δεδομένα που υπάρχουν όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού μετά την επικείμενη απόκτηση του Εβάν Φουρνιέ

Ο Ολυμπιακός ξαφνικά «πυροδότησε» τη «βόμβα» Εβάν Φουρνιέ προκαλώντας μεγάλο ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της ομάδας.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ έρχεται για να δώσει στους «ερυθρόλευκους» αυτό που έλειπε την κρίσιμη στιγμή. Το «σουτ της νίκης» όταν «η μπάλα θα καίει». Και ο Εβάν ξέρει να το κάνει καλά, όχι μόνο στο ΝΒΑ, αλλά και με την Εθνική Γαλλίας.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μόλις είδαν πως υπήρχε πεδίο δράσης για την απόκτηση του 31χρονου Γάλλου φόργουορντ δεν έχασαν την ευκαιρία και με αστραπιαίες κινήσεις είναι έτοιμοι να τον ανακοινώσουν.

Η έλευση του σούπερ σταρ Φουρνιέ, δημιουργεί νέα δεδομένα στο ρόστερ του Ολυμπιακού, όσον αφορά τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα και την Euroleague.

Οι βασικοί άξονες: Βεζένκοφ-Φουρνιέ

Ως τώρα υπήρχε ο Σάσα Βεζένκοφ, που αποτελεί το σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού για τη νέα χρονιά. Ο πάουερ φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» αποτελούσε τον έναν πόλο επιθετικά γύρω από τον οποίο θα εκινείτο η ομάδα. Πλέον με την έλευση του Γάλλου φόργουορντ, ο Ολυμπιακός έχει δυο πόλους επιθετικά, τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Εβάν Φουρνιέ, που μπορούν να πάρουν την μπάλα και να «σκοτώσουν» τον αντίπαλο. Ποιος δεν θα ήθελε αλήθεια να έχει στα χέρια του δυο παίκτες με το επιθετικό ταλέντο, του Σάσα Βεζένκοφ και του Εβάν Φουρνιέ; Συνεπώς, πολύ τυχερός ο Γιώργος Μπαρτζώκας...

Οι σταθερές της ομάδας: Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος, Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ

Ο Τόμας Ουόκαπ, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αποτελούν τις σταθερές της ομάδας στις οποίες θα προστεθεί άμα τι επιστροφή του από τον τραυματισμό του ο Μουσταφά Φαλ, που είναι και ο παίκτης-κλειδί για ένα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού και του τρόπου λειτουργίας της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η επιρροή Φουρνιέ στον τρόπο παιχνιδού ΜακΚίσικ, Πίτερς και Πετρούσεφ

Με το δεδομένο ότι ο Εβάν Φουρνιέ αγωνίζεται με πολύ μεγάλη ευχέρεια τόσο στη θέση «2», όσο και ως φόργουορντ αυτόματα «πέφτει» πάνω σε δυο παίκτες. Τον Σακίελ ΜακΚίσικ που ο Μπαρτζώκας θα προόριζε με τον αρχικό σχεδιασμό για ένα μεγάλο κομμάτι των αγώνων ως έναν αθλητή που θα έπαιζε στη θέση «2» και τον Άλεκ Πίτερς, ο οποίος θα... κέρδιζε χρόνο στη θέση «3» σε κάποια σχήματα.

Πλέον με την έλευση του Γάλλου σούπερ σταρ, ο Άλεκ Πίτερς θα έχει χρόνο αποκλειστικά στο «4» δίπλα στον Βεζένκοφ, ενώ ο ΜακΚίσικ μπορεί να ελπίζει σε μια καλύτερη διαχείριση του αγωνιστικά, δεδομένου ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γκαρντ, αλλά και ως φόργουορντ. Τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψει ο Κίναν Έβανς από τον τραυματισμό του, καθώς τότε και ο ΜακΚίσικ θα έχει χρόνο κυρίως στο «3» πλάι στον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου.

Η περίπτωση Πετρούσεφ

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ είναι μια ειδική περίπτωση, καθώς είναι δεδομένη από τον ίδιο η επιθυμία να αγωνιστεί και στο υπάρχουν ρόστερ της ομάδας, έστω και αν ο Μουσταφά Φαλ θα μείνει εκτός δράσης στο ξεκίνημα της σεζόν θα είναι δύσκολο να βρει χρόνο. Ειδικά στο «4», καθώς εκεί υπάρχουν ήδη Βεζένκοφ και Πίτερς. Μπορεί στο «5» προς ώρας να έχει πιθανότητες να παίξει, αλλά πιο πιθανή μοιάζει μια αποχώρηση του (ο Ερυθρός Αστέρας καραδοκεί).

Άλλωστε, συνολικά ο Ολυμπιακός έχει 16 παίκτες με συμβόλαιο και είναι δύσκολο να βρουν χρόνο και ρόλο κάποιοι εξ αυτών. Οπότε η μια τουλάχιστον αποχώρηση μοιάζει να είναι δεδομένη, ενώ και στα γκαρντ παρατηρείται συνωστισμός.

Σε κάθε περίπτωση ο Γιώργος Μπαρτζώκας με την προσθήκη του Εβάν Φουρνιέ δημιουργεί ένα πολύ δυνατό σύνολο, το οποίο ανοίγει την όρεξη για μεγάλα πράγματα...

Γκαρντ

Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς- Γκος, Κίναν Έβανς (θα μπει στην ομάδα όταν είναι έτοιμος μέσα στη σεζόν), Τάιλερ Ντόρσεϊ, Λούκα Βιλντόζα, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

Φόργουορντ

Κώστας Παπανικολάου, Σακίελ ΜακΚίσικ

Πάουερ φόργουορντ

Σάσα Βεζένκοφ, Άλεκ Πίτερς, Φιλίπ Πετρούσεφ

Έτοιμη η «βόμβα»: Κλείνει Φουρνιέ ο Ολυμπιακός!
EUROLEAGUE

17:36 - 02.09.2024

Έτοιμη η «βόμβα»: Κλείνει Φουρνιέ ο Ολυμπιακός!

Όλα έτοιμα για το απόλυτο «μπαμ» του καλοκαιριού από τον Ολυμπιακό! Σύμφωνα με όσα προκύπτουν τις τελευταίες ώρες, αλλά και με ρεπορτάζ του εξωτερικού, ο Εβάν Φουρνιέ αποφάσισε να αποδεχθεί την προσφορά των «ερυθρολεύκων» και θα υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Σέντερ

Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μόουζες Ράιτ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!