Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μέχρι την τελευταία αγωνιστική της Euroleague

Γιώργος Μπαρτζώκας

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μέχρι την τελευταία αγωνιστική της Euroleague

Νίκος Καλαμπάκας 00:04 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:11 - 14.08.2024

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο Μόναχο και πήρε το 14ο του θετικό αποτέλεσμα στη φετινή Euroleague. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα βρίσκονται πλέον στην 7η θέση της βαθμολογίας και στις εναπομείναντες αγωνιστικές αν και δεν έχουν εύκολο πρόγραμμα, μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπάγερν στο Μόναχο φτάνοντας στη 14η νίκη του στη φετινή Euroleague και εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά... 6αδας, αφού πλέον το ρεκόρ του είναι 14-11και ισοβαθμεί με τη Μονακό.

Οι Πειραιώτες στη Γερμανία στηρίχθηκαν στους Ουόκαπ και Μπραζντέικις οι οποίοι έκαναν πολύ καλό παιχνίδι, οδηγώντας την ομάδα του Πειραιά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πλέον, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχουν δέκα αγώνες - τελικούς προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση και να διεκδικήσουν μια θέση στα play offs της διοργάνωσης.

H αρχή γίνεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Ισπανία, εκεί όπου οι ερυθρόλευκοι να επιδιώξουν να πάρουν την πρώτη τους φετινή νίκη κόντρα σε ομάδα της Ιβηρικής χώρας. Η Βαλένθια είχε επικρατήσει στο ΣΕΦ και πλέον το «διπλό» αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του Μπαρτζώκα που έχει μια νίκη περισσότερη από τις «νυχτερίδες».

Ακολουθεί άλλη μια δύσκολη εκτός έδρας αποστολή στο Κάουνας, ενώ έπειτα οι Πειραιώτες δίνουν δύο κομβικούς αγώνες στο ΣΕΦ: Αρχικά με τη Βίρτους, ενώ έπειτα υποδέχονται τον Παναθηναϊκό. Αμφότεροι οι αντίπαλοί του αυτή τη στιγμή βρίσκονται ψηλότερα από τον ίδιο στην κατάταξη, οπότε σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός επικρατήσει σε αυτά τα ματς οι νίκες ίσως αποδειχθούν «χρυσάφι».

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει την Εφές, ενώ έπειτα υποδέχεται στο Φάληρο τη Βιλερμπάν. Μετά τους Γάλλους έρχονται δύο συνεχόμενα παιχνίδι στο Βελιγράδι κόντρα σε Παρτίζαν και Ερυθρό Αστέρα, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ τη Φενέρμπαχτσε.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μέχρι την τελευταία αγωνιστική: