Εβάν Φουρνιέ: Από το περιβόητο tweet, στην αγκαλιά των Πειραιωτών

Εβάν Φουρνιέ

Εβάν Φουρνιέ: Από το περιβόητο tweet, στην αγκαλιά των Πειραιωτών

Χρήστος Τσάλτας 21:43 - 03.09.2024

Ένα tweet του 2022 πόσο μπορεί να κινήσει καταστάσεις το 2024; Όταν πρόκειται για τον Εβάν Φουρνιέ και την επιθυμία του να παίξει στον Ολυμπιακό, τα πάντα μπορούν να γίνουν!

«Αν κάποια μέρα έπρεπε να επιστρέψω στην Ευρώπη και είχα την επιλογή να πάω όπου ήθελα, νομίζω ότι θα πήγαινα στον Ολυμπιακό. Εξακολουθεί να είναι μια κολασμένη ομάδα». Τάδε έφη Εβάν Φουρνιέ στις 21 Μαϊου του 2022. Ο Γάλλος άσος τότε ήταν παίκτης NBA, καθώς είχε συμβόλαιο στους Νιου Γιορκ Νικς.

Το γεγονός αυτό όμως δεν τον απέτρεπε από το να παρακολουθεί αγώνες της Euroleague, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να του έχει κάνει... κλικ. Κάτι που δεν ήταν τυχαίο, αν λάβουμε υπόψιν τον τρόπο που έπαιζε η ομάδα του Πειραιά, την αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι της, αλλά και το πόσο απολάμβαναν το μπάσκετ όσοι πατούσαν παρκέ.

Εκείνη την περίοδο μάλιστα που έκανε εκείνο το tweet ο Γάλλος άσος δεν είχε μείνει μόνο στην επιθυμία. Διότι η πλευρά του και πιο συγκεκριμένα οι εκπρόσωποί του στην Ευρώπη είχαν κάνει την πρώτη δια ζώσης επαφή με τους ιθύνοντες τον Ολυμπιακό, δείχνοντας την εκτίμησή τους στο πρότζεκτ της ομάδας του Πειραιά.

Έτοιμη η «βόμβα»: Κλείνει Φουρνιέ ο Ολυμπιακός!
EUROLEAGUE

17:36 - 02.09.2024

Έτοιμη η «βόμβα»: Κλείνει Φουρνιέ ο Ολυμπιακός!

Όλα έτοιμα για το απόλυτο «μπαμ» του καλοκαιριού από τον Ολυμπιακό! Σύμφωνα με όσα προκύπτουν τις τελευταίες ώρες, αλλά και με ρεπορτάζ του εξωτερικού, ο Εβάν Φουρνιέ αποφάσισε να αποδεχθεί την προσφορά των «ερυθρολεύκων» και θα υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Τα χρόνια πέρασαν. Για την ακρίβεια, δύο χρόνια ήταν αυτά που πέρασαν, με τον Φουρνιέ να βρίσκεται στο ΝΒΑ, σε Νικς και Ντιτρόιτ Πίστονς μετέπειτα, κυνηγώντας το καλύτερο δυνατό, όσον αφορά το συμβόλαιο και την ευκαιρία που ήθελε στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ.

Πριν καν κλείσει τα 32 του χρόνια ο Γάλλος άσος όμως ετοιμάζεται για τον δρόμο της επιστροφής στην Ευρώπη. Συμβόλαιο που επιθυμούσε στο ΝΒΑ δεν βρήκε και έτσι η πόρτα για την Euroleague άνοιξε για τα καλά. Ή για την ακρίβεια, οι ομάδες έδειχναν τις διαθέσεις τους από το ξεκίνημα του καλοκαιριού.

Από τη στιγμή που οι Πίστονς αποδέσμευσαν τον Γάλλο στο φινάλε της σεζόν 2023-24 άνοιξε ο χορός. Δειλά δειλά οι ομάδες της Ευρώπης άρχισαν να εμφανίζονται, όμως εκείνη την περίοδο έβρισκαν κλειστές πόρτες, διότι επιθυμία του παίκτη ήταν να συνεχίσει στην Αμερική.

Οι μήνες περνούσαν, η επιθυμία του δεν γινόταν πράξη και κάπως έτσι φτάσαμε στις αρχές Σεπτέμβρη. Τότε που οι εκπρόσωποί του ενημέρωσαν τον Ολυμπιακό, αλλά και τα άλλα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης πως ο παίκτης είναι διαθέσιμος και συζητάει μια ενδεχόμενη μετακόμιση στην Ευρώπη, έπειτα από 12 χρόνια παρουσίας στο ΝΒΑ.

Ευρωλίγκα 2024-25: Στα φαβορί για τον τίτλο και φέτος Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός!
EUROLEAGUE

12:03 - 02.09.2024

Ευρωλίγκα 2024-25: Στα φαβορί για τον τίτλο και φέτος Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός!

Η περσινή Euroleague συνδυάστηκε με την… μετονομασία του Παναθηναϊκού. Κάνοντας μια πραγματικά μυθική σεζόν, ο «εξάστερος» αφενός επέστρεψε σε Final-4 μετά από πολύ καιρό, αφετέρου επανήλθε στον ευρωπαϊκό θρόνο μετά από 13 χρόνια νικώντας στον τελικό του Βερολίνου την πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ολυμπιακός είχε κάνει την σωστή προεργασία, έπαιξε το παιχνίδι της υπομονής, ενώ είχε και έναν πολύ «ισχυρό» σύμμαχο. Ποιος ήταν αυτός; Η επιθυμία του παίκτη να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Η ίδια επιθυμία που είχε εκφραστεί στις 21 Μαϊου του 2022, παρέμενε άσβεστη μέσα του και έπαιξε τον ρόλο της. Σε συνδυασμό με τη -νέα- οικονομική υπέρβαση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, αυτό το «πακέτο» κάνει πράξη μία από τις πιο ηχηρές, σημαντικές και σπουδαίες κινήσεις την τελευταία δεκαετία στην Euroleague.

Μια «κολασμένη» σεζόν έρχεται και ο Εβάν Φουρνιέ ετοιμάζεται να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την θερμοκρασία...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!