Το τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού και οι «δοκιμές» στα πρώτα επίσημα παιχνίδια

Ολυμπιακός

i

© Imago

Το τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού και οι «δοκιμές» στα πρώτα επίσημα παιχνίδια

Ο Ολυμπιακός έχει να δώσει ένα φιλικό παιχνίδι ακόμα (Τραπάνι) και ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις του.

Συνέχεια στην προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι Πειραιώτες έχουν δώσει τέσσερα φιλικά παιχνίδια μέχρι στιγμής, κόντρα σε ομάδες της Euroleague και μετράνε ισάριθμες νίκες, παρά τις απουσίες που έχουν (ειδικά στη θέση του σέντερ).

Ο Ολυμπιακός είχε προγραμματισμένα άλλα δύο φιλικά, αλλά τελικά θα δώσει μόλις ένα παιχνίδι. Η ομάδα θα ταξιδέψει στην Ιταλία μέσα στα επόμενα 24ωρα και θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (22/09) την Τραπάνι. Οι δύο ομάδες είχαν κανονίσει να παίξουν και τη Δευτέρα (23/09) όμως η αναμέτρηση αναβλήθηκε μετά από αίτημα των Ιταλών.

🏀 Ο Εβάν Φουρνιέ στο Sportal: «Τρομερός προπονητής ο Μπαρτζώκας, έχει χάρισμα και δεν φοβάται»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

11:08 - 19.09.2024

🏀 Ο Εβάν Φουρνιέ στο Sportal: «Τρομερός προπονητής ο Μπαρτζώκας, έχει χάρισμα και δεν φοβάται»

Ο Εβάν Φουρνιέ φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» του Ολυμπιακού και μίλησε στο Sportal για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, αποθέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα, έδωσε το παρασκήνιο της μεταγραφής του και εξήγησε την σχέση του με τον Μαρτίας Λεσόρ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Πειραιώτες έχουν να δώσουν μόλις ένα φιλικό ακόμη και μετά ξεκινάνε τις επίσημες υποχρεώσεις τους. Το πρώτο επίσημο ματς που θα δώσει ο Ολυμπιακός είναι στο Super Cup της Ρόδου, όπου το Σάββατο (28/08, 27:00) θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι Domino's.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προετοιμάζει την ομάδα του ξανά με απουσίες και το ματς με την Τραπάνι, είναι μία ευκαιρία να κάνει κάποιες δοκιμές συστημάτων, αλλά και προσώπων. Προφανώς μόνο από αυτό το ματς, δεν μπορεί να προετοιμάσει στο 100% την ομάδα για τις επίσημες αναμετρήσεις. Οι πρώτες «δοκιμές» θα γίνουν όταν ξεκινήσει η σεζόν.

Βεζένκοφ στο Sportal: «Δεν γεννήθηκα Ολυμπιακός, αλλά δέθηκα με τον κόσμο»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

10:36 - 18.09.2024

Βεζένκοφ στο Sportal: «Δεν γεννήθηκα Ολυμπιακός, αλλά δέθηκα με τον κόσμο»

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται ενόψει της νέας απαιτητικής χρονιάς στη Euroleague και ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στην κάμερα του Sportal για τους στόχους του συλλόγου, αλλά και την επιστροφή του στο μεγάλο λιμάνι.

Πολλά νέα πρόσωπα, αλλά και σημαντικές απουσίες, προφανώς δεν αφήνουν τον coach Μπαρτζώκα να φτιάξει τα πλάνα του όπως ακριβώς θέλει. Εκτός από τους παίκτες που προέρχονται και από υποχρεώσεις με τις εθνικές τους και μπαίνουν σιγά σιγά σε φουλ ρυθμούς (Γουόκαπ, Πετρούσεφ, Παπανικολάου) είναι και οι καινούργιοι που χρειάζονται χρόνο, όπως οι Βιλντόζα, Ντόρσεϊ, Φουρνιέ.

Τα πρώτα δύο επίσημα ματς κρίνουν και τίτλο (αν περάσει το Περιστέρι Domino's θα παίξει στον τελικό με τον νικητή του Παναθηναϊκός Akor - Άρης). Μέχρι στιγμής έχουμε δει τον Φουρνιέ να παίζει στο «2» και «3», τον Πίτερς να παίζει «3» ή «4», τον ΜακΚίσικ σε ρόλο πολυθεσίτη και τον Πετρούσεφ να «συμβιβάζεται» με την ιδέα του ότι είναι το δεύτερο πεντάρι της ομάδας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται χρόνο, για να μπορέσει να βρει τον ρυθμό του, αλλά και να δουλέψει ο προπονητής με όλους τους παίκτες. Κάθε νίκη μετράει και με το παραπάνω, στο ξεκίνημα της σεζόν, γιατί είναι σημαντικό να μην έχει απώλειες η ομάδα μέχρι να είναι άπαντες διαθέσιμοι.