Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ καθορίζουν τα επόμενα βήματα του Ολυμπιακού

Σάσα Βεζένκοφ και Σακίλ ΜακΚίσικ

i

©Intime

Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ καθορίζουν τα επόμενα βήματα του Ολυμπιακού

Νίκος Καλαμπάκας 16:49 - 12.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:49 - 12.07.2024

Ο Ολυμπιακός περιμένει την κατάληξη στην υπόθεση του Σάσα Βεζένκοφ προκειμένου να ολοκληρώσει στη συνέχεια το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Ο Βεζένκοφ είναι ο άνθρωπος που θα καθορίσει τα μελλοντικά βήματα, ενώ κεντρικό ρόλο στα επόμενα... επεισόδια θα έχει και ο Σακίλ ΜακΚίσικ.

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και το ρόστερ της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργείται. Η πρώτη πινελιά μπήκε με την ανακοίνωση της απόκτησης του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο ομογενής γκαρντ επέστρεψε στον Πειραιά και θα υπερασπίζεται τα ερυθρόλευκα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ακολούθησε ο Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος λίγο μετά την αποδέσμευσή του από τον Παναθηναϊκό, κατηφόρισε προς τον Πειραιά με στόχο να δείξει στον Ολυμπιακό τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει και δεν κατάφερε να τα αναδείξει με τους πράσινους.

Ο τρίτος παίκτης που ανακοινώθηκε ήταν και αυτός γκαρντ, δοκιμασμένος στο επίπεδο της Euroleague. Ο Κίναν Έβανς άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων με τη Ζάλγκιρις τα τελευταία δύο χρόνια, συμφώνησε με τον Ολυμπιακό, όμως στη χώρα μας θα αργήσει λίγο να φανερώσει τα... προσόντα του, αφού θα είναι σε θέση να αγωνιστεί μετά τον Δεκέμβριο, λόγω του τραυματισμού του.

Ακολούθησε η είδηση που εξίταρε περισσότερο από κάθε άλλη τους φίλους του Ολυμπιακού: Ο Σάσα Βεζένκοφ δέχθηκε την προσφορά του Ολυμπιακού και αργά ή γρήγορα, θα επιστρέψει στον Πειραιά. Το ότι οι δύο πλευρές τα έχουν βρει, είναι γνωστό και το έχετε διαβάσει τις προηγούμενες ημέρες και στο Sportal.

Η αλήθεια για τη μεταγραφή του Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό - Ο ρόλος των Ράπτορς και η επιθυμία του
EUROLEAGUE

10:32 - 06.07.2024

Η αλήθεια για τη μεταγραφή του Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό - Ο ρόλος των Ράπτορς και η επιθυμία του

Ο δημοσιογράφος Κιθ Σμιθ αναλύει τα δεδομένα στην υπόθεση του Σάσα Βεζένκοφ. Ο ρόλος των Ράπτορς, τα «θέλω» του παίκτη και οι τρόποι για να υπογράψει ο Βούλγαρος φόργουορντ με την ομάδα του Πειραιά.

Όπως έχετε διαβάσει και το τι πρέπει να συμβεί ώστε οι Ράπτορς να αποδεσμεύσουν τον Βούλγαρο παίκτη και στη συνέχεια αυτός να πάρει τον δρόμο για το μεγάλο λιμάνι της χώρας μας. Από εκεί και πέρα, σύντομα το σίριαλ αυτό θα λάβει τέλος. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο υπάρχει αισιοδοξία ότι τελικά ο Σάσα θα φορέσει από φέτος τα ερυθρόλευκα και ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν περιμένουν έναν ακόμα χρόνο ώστε να τον δουν ξανά στην ομάδα τους.

Ο ρόλος του ΜακΚίσικ στο νέο ρόστερ

Μέχρι να ολοκληρωθεί η υπόθεση του Βεζένκοφ, στον Πειραιά δεν βιάζονται για τις επόμενες κινήσεις τους. Ο παίκτης που λείπει από το ρόστερ είναι κάποιος που θα μπορεί να αγωνίζεται με ευκολία τόσος ως σούτινγκ γκαρντ, όσο κι ως σμολ φόργουορντ, ειδικά αν ο Σακίλ ΜακΚίσικ ακούσει τις... σειρήνες της Μονακό και μετακομίσει στο Πριγκιπάτο.

Η Μονακό θέλει τον ΜακΚίσικ
EUROLEAGUE

09:49 - 05.07.2024

Η Μονακό θέλει τον ΜακΚίσικ

Πρόταση στον ΜακΚίσικ φέρεται να έχει κάνει η Μονακό, που ζητάει έναν εκρηκτικό περιφερειακό προκειμένου να ολοκληρώσει το ρόστερ της.

Το συμβόλαιο που προσφέρουν οι Γάλλοι στον Αμερικάνο είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχει στον Ολυμπιακό και εκπνέει σε έναν χρόνο. Η Μονακό έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή πρόταση στον παίκτη, με ένα ποσό κοντά στα 2 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Ο ίδιος αγαπάει τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα, όμως δεν είναι και εύκολο να απορρίψεις έτσι ένα τόσο καλό συμβόλαιο, ειδικά αν πρόκειται για ένα από τα τελευταία της καριέρας σου.

Είναι κατανοητό λοιπόν ότι μέχρι να τελειώσει και αυτό το θέμα, οι ερυθρόλευκοι δεν θα βιαστούν να κλείσουν κάποιον παίκτη. Όταν συμβεί αυτό, το πιθανότερο είναι ότι θα είναι από το ΝΒΑ και όχι κάποιο τεράστιο όνομα. Υπήρξαν επαφές με τον Φουρνιέ και τον Μίχαλιουκ, όμως στην ομάδα του Πειραιά δεν θα προχωρήσουν με κάποιον από αυτούς. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει τις ανάγκες της ομάδας του, όπως και άπαντες στον Πειραιά έχουν βάλει στόχο αυτή τη σεζόν να ανέβουν ξανά στην κορυφή της Ελλάδας και να συνεχίσουν να είναι στην ελίτ της Ευρώπης, οπότε η ενίσχυση είναι δεδομένη.

Για τον λόγο αυτό ίσως να υπάρξουν και αλλαγές που αφορούν μικρότερους ρόλους στην ομάδα, αλλά αναγκαίους για τη διασφάλιση της ομαλής της πορείας. Το σίγουρο είναι ότι σύντομα το τοπίο θα ξεκαθαρίσει. Και αυτό θα συμβεί όταν ολοκληρωθούν οι υποθέσεις των Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ.