Βεζένκοφ, Πίτερς, Πετρούσεφ, Φαλ, Μιλουτίνοφ, Ράιτ: Χωράνε όλοι στον Ολυμπιακό;
i

© Intime

Βεζένκοφ, Πίτερς, Πετρούσεφ, Φαλ, Μιλουτίνοφ, Ράιτ: Χωράνε όλοι στον Ολυμπιακό;

Ευτυχία Οικονομίδου 16:25 - 23.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:05 - 23.07.2024

Ο Σάσα Βεζένκοφ βρίσκεται μία... ανάσα από τον Ολυμπιακό με τις εξελίξεις να τρέχουν στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Οι Πειραιώτες έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις ενόψει της νέας σεζόν έχοντας φτιάξει μία αξιοζήλευτη frontline και το ερώτημα είναι ένα. Χωράνε όλοι οι παίκτες στην ομάδα;

Ο Ολυμπιακός την φετινή off season δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια και πολιόρκησε την αγορά με σκοπό να ενδυναμωθεί το ρόστερ του Γιώργου Μπαρτζώκα, όσο στην EuroLeague ο ανταγωνισμός όλο και μεγαλώνει.

Η τελευταία κίνηση για τους «ερυθρόλευκους» ακούει στο όνομα Σάσα Βεζένκοφ ή όπως θα μπορούσαμε να τον αποκαλέσουμε, τον ευσεβή πόθο των Πειραιωτών, που από την ημέρα που αποχώρησε για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με προορισμό το NBA, περίμεναν πώς και πώς την επιστροφή του.

Οι μέρες μετρούν αντίστροφα, λοιπόν, για να πάρει... σάρκα και οστά αυτό το όνειρο, μιας και ο Βούλγαρος φόργουορντ έμεινε ελεύθερος από τους Τορόντο Ράπτορς αφήνοντας το συμβόλαιο του. Έτσι μένει σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο (όπου παραμένει στη λίστα των wavers του NBA) για να ανακοινωθεί από την ομάδα της καρδιάς του.

Αυτή είναι και η προσθήκη που θα δώσει στον Ολυμπιακό άλλο χρώμα και άλλη κλάση ανεβάζοντάς τον ένα επίπεδο ψηλότερα. Εξάλλου η περιφέρεια της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι πλέον υπερπλήρης με τις προσθήκες του Λούκα Βιλντόζα, του Τάιλερ Ντόρσεϊ και του Κίναν Έβανς, που θα μπει στην εξίσωση από τη νέα χρονιά (Ιανουάριος του 2025) εξαιτίας του τραυματισμού του, να ενισχύουν τόσο το σκοράρισμα, όσο και την δημιουργία.

Μίδας στο Λιμάνι: Ο Βεζένκοφ γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στην Ελλάδα
EUROLEAGUE

23:22 - 22.07.2024

Μίδας στο Λιμάνι: Ο Βεζένκοφ γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στην Ελλάδα

Ο Σάσα Βεζένκοφ μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, με τον Βούλγαρο σταρ να υπογράφει απίθανο συμβόλαιο με τους Πειραιώτες, το οποίο μπορεί να φτάσει με τα μπόνους ακόμη και τα 20 εκατομμύρια ευρώ!

Η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ, ωστόσο, στο Λιμάνι αναμένεται να ταράξει τα... νερά μιας και πλέον θα επικρατεί ένας «υπερπληθυσμός» στους ψηλούς των Πειραιωτών. Μαζί με τους Άλεκ Πίτερς, Φιλίπ Πετρούσεφ, Μόουζες Ράιτ, Μουστάφα Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ δημιουργείται ένας «πονοκέφαλος» στον κόουτς Μπαρτζώκα σχετικά με τα αγωνιστικά λεπτά που θα διαθέτει σε καθ' έναν από αυτούς.

Για την θέση «5» τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα καθώς, οι «δίδυμοι πύργοι» του Ολυμπιακού, δηλαδή οι Μιλουτίνοφ - Φαλ, αποτελούν τα κλασικά σέντερ σωματικά και παικτικά με τον Ράιτ να προσθέτει σε αυτή τη δυάδα την αλτικότητα και την αθλητικότητα που χρειάζεται η ομάδα.

Ώρα Βεζένκοφ: Πότε ανακοινώνεται από τον Ολυμπιακό η «βόμβα» του καλοκαιριού
NBA

22:49 - 22.07.2024

Ώρα Βεζένκοφ: Πότε ανακοινώνεται από τον Ολυμπιακό η «βόμβα» του καλοκαιριού

Ο Σάσα Βεζένκοφ έμεινε ελεύθερος από τους Ράπτορς, όμως ακόμη δεν μπορεί να ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό. Ας δούμε το πότε θα μπορέσει να ολοκληρωθεί και τυπικά το μεγάλο ΜΠΑΜ του καλοκαιριού.

Ωστόσο, στις θέσεις «3» και «4» είναι που προκαλούνται τα περισσότερα προβλήματα. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ ήταν από τις πιο επιτυχημένες μεταγραφές της περσινής σεζόν με τον Σέρβο φόργουορντ/ σέντερ να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού και μάλιστα σε περιόδους που έπασχε από τραυματισμούς. Αυτός, όμως, είναι από τους πρώτους παίκτες που ακούγεται πως δεν χωράνε πλέον στο πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα μιας και ο Σάσα θα είναι χωρίς αμφισβήτηση το βασικό τεσσάρι.

Ήδη σερβικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αποχώρηση του Πετρούσεφ, με προορισμό τον Ερυθρό Αστέρα, στον οποίο είχε αγωνιστεί και πριν κάνει το βήμα για το ΝΒΑ με τον Ολυμπιακό ίσως να τον παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού.

Το άλλο πρόσωπο που πρωταγωνιστεί σε αυτές τις συζητήσεις δεν είναι άλλο από τον Άλεκ Πίτερς. Ο «Captain America» του Ολυμπιακού πραγματοποίησε μία μυθική σεζόν φέτος και ήταν ο παίκτης που επωφελήθηκε απόλυτα από την φυγή του Βεζένκοφ βγαίνοντας μπροστά, παίρνοντας αγωνιστικά λεπτά και κάνοντας την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Κάπως έτσι ήρθε και η δίκαιη ανανέωση της συνεργασίας του με τους «ερυθρόλευκους» έως το καλοκαίρι του 2027 σαν μία ανταμοιβή για όσα κατάφερε φέτος.

Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι η frontline των «ερυθρόλευκων» είναι πανίσχυρη και υπερπλήρης. Σε περίπτωση που τα δεδομένα παραμείνουν ως έχουν, ο Πίτερς θα κατεβαίνει στο «3» και όπως είναι λογικό θα... ροκανιστούν τα λεπτά συμμετοχής του. Ωστόσο στο στρατόπεδο του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν υπάρχει επιθυμία για κάποια αποχώρηση με τις φήμες να περικυκλώνουν μονάχα τον Φιλίπ Πετρούσεφ μετά και την αναμενόμενη φυγή του Ίγκνας Μπραζντέικις.

Ο Βεζένκοφ, ο Έβανς και η... πινελιά: Η ευελιξία που δίνει στον Μπαρτζώκα μια 15άδα παικτών και η πανίσχυρη front line
EUROLEAGUE

12:48 - 20.07.2024

Ο Βεζένκοφ, ο Έβανς και η... πινελιά: Η ευελιξία που δίνει στον Μπαρτζώκα μια 15άδα παικτών και η πανίσχυρη front line

Ο Ολυμπιακός, μόλις ολοκληρωθεί και η μεταγραφή του Σάσα Βεζένκοφ, θα έχει στην διάθεσή του 15 παίκτες πρώτης γραμμής, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει πλέον πάμπολες λύσεις και... όπλα ενόψει της σεζόν 2024-25.

Ο Ολυμπιακός φέτος θα είναι πολύ διαφορετικός. Θα έχει τον αστέρα του, τον σκόρερ του και πολλές περισσότερες λύσεις για τις περιπτώσεις κούρασης και τραυματισμών. Μένει να φανεί η διαχείριση που θα γίνει ανάμεσα στους παίκτες στο ρόστερ σε EuroLeague και Stoiximan Basket League, ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι και να προσφέρουν τα μέγιστα που μπορούν.