O Μπραζντέικις επιστρέφει στο ΣΕΦ με τη Ζαλγκίρις, που θα έχει δύο σημαντικές απουσίες κόντρα στον Ολυμπιακό
i

Ζαλγκίρις Κάουνας / © EuroLeague Basketball

O Μπραζντέικις επιστρέφει στο ΣΕΦ με τη Ζαλγκίρις, που θα έχει δύο σημαντικές απουσίες κόντρα στον Ολυμπιακό

Γιώργος Γαβριλάκης 12:06 - 11.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:07 - 11.10.2024

H Ζαλγκίρις βρίσκεται στην Αθήνα για το ματς της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό (11/10, 21:15, Novasports 4), ο Μπρζντέικις, αλλά και ο Ντάνστον επιστρέφουν ως αντίπαλοι στο ΣΕΦ, αλλά η ομάδα του Κάουνας και ο κόουτς Αντρέα Τρινκιέρι έχει να διαχειριστεί δύο σημαντικές απουσίες.

O Ολυμπιακός διαθέτει στο ρόστερ του δύο παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν με την Ζαλγκίρις. Ο ένας δεν θα αγωνιστεί γιατί είναι τραυματίας και ονομάζεται Κίναν Έβανς. Ο δεύτερος είναι ο Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος για μία ακόμα φορά θα αναλάβει την οργάνωση του παιχνιδιού για τους «ερυθρόλευκους», όπως με... ακρίβεια και αποτελεσματικότητα κάνει τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια και η Ζαλγκίρις διαθέτει ένα... ζευγάρι αθλητών που έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού: Τον Ίγκνας Μπραζντέικις που προσφάτως εγκατέλειψε τον Πειραιά και επέστρεψε στο Κάουνας, αλλά και τον βετεράνο σέντερ Μπράιαν Ντάνστον, ο οποίος πριν 11 χρόνια (το 2013) είχε υπογράψει στον Ολυμπιακό και τον τίμησε για μία διετία.

Τώρα και οι δύο επιστρέφουν στην Ελλάδα για τον αγώνα στο ΣΕΦ (11/10, 21:15, Novasports 4) και πάνω τους ο κόουτς Αντρέα Τρινκιέρι θα εμπιστευτεί αρκετές αγωνιστικές αρμοδιότητες. Ειδικά στον Μπραζντέικις που από το ξεκίνημα της διοργάνωσης δείχνει να είναι σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Μόνο που οι Λιθουανοί έχουν να διαχειριστούν και δύο σημαντικές απουσίες.

Η πρώτη έχει να κάνει με τον Μπράντι Μάνεκ, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου σταδίου της προετοιμασίας και ακόμα δεν είναι έτοιμος για δράση. Ο Αμερικανός φόργουορντ με το αποτελεσματικό μακρινό σουτ, δεν αγωνίστηκε ούτε στην πρεμιέρα της Euroleague, τότε που η ομάδα του νίκησε στο Κάουνας τη Μπαρτσελόνα και δεν θα αγωνιστεί ούτε στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής. Πέρσι στην rookie σεζόν του στην Ευρώπη είχε επίσης αρκετά προβλήματα τραυματισμών, αλλά ικανοποίησε με τις επιδόσεις του όσο ήταν υγιής (7,5 πόντοι με 40,7% στα τρίποντα σε 28 αγώνες) και ανανέωσε το συμβόλαιό του.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Η δεύτερη απουσία στο μπλοκάκι του Τρινκιέρι αφορά τον Τόμας Ντίμσα. Ο 30χρονος διεθνής Λιθουανός γκαρντ (πέρσι είχε 6,4 πόντους και 1,7 ασίστ στην Euroleague), στις αρχές του Αυγούστου έκανε χειρουργείο στον πονεμένο του ώμο και ακόμα βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας.