Οι Τζαζ αποδέσμευσαν τον Γιουρτσεβέν: Ελεύθερος ο Τούρκος σέντερ, που αναμένεται να δεχθεί προτάσεις από ομάδες της Euroleague
i

© IMAGO

Οι Τζαζ αποδέσμευσαν τον Γιουρτσεβέν: Ελεύθερος ο Τούρκος σέντερ, που αναμένεται να δεχθεί προτάσεις από ομάδες της Euroleague

Γιώργος Γαβριλάκης 09:52 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 01.07.2024

Ο πρώην σέντερ της Φενέρμπαχτσε, Ομέρ Γιουρτσεβέν, έχασε τη θέση του στους Γιούτα Τζαζ της νέας περιόδου και πλέον κυκλοφορεί στο NBA ως ελεύθερος. Από τις προσφορές που προκύψουν θα εξαρτηθεί η πιθανότητα επιστροφής του στην Ευρώπη.

Την ίδια συνθήκη με πέρσι βιώνει και αυτό το καλοκαίρι ο Ομέρ Γιουρτσεβέν. Τότε είχε αποδεσμευτεί από τους Μαϊάμι Χιτ και λίγο αργότερα -εν μέσω φημών επιστροφής του στην Ευρώπη- ο Τούρκος σέντερ είχε καταλήξει στους Γιούτα Τζαζ.

Τώρα, οι Μορμόνοι... ανακατασκευάζουν το ρόστερ τους, σκοπεύουν να αλλάξουν το αγωνιστικό προφίλ σε μεγάλο βαθμό και σε ακόμα μεγαλύτερο τα στελέχη που τους πλαισιώνουν. Προς το παρόν όμως, αποφάσισαν πως ο 26χρονος σέντερ με μπόι στα 211 εκατοστά δεν έχει θέση στο Σολτ Λέικ για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πλέον, είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί μία νέα συνεργασία του στο ΝΒΑ και να ακούσει τι έχουν να του πουν και να του προτείνουν ομάδες της Euroleague.

Το 2016, ο γεννημένος στην Τασκένση του Ουζμπεκιστάν από Τούρκους γονείς, εγκατέλειψε την Φενέρμπαχτσε για να κυνηγήσει το αμερικάνικο όνειρο. Τότε έπαιζε υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με προοπτική, αλλά χωρίς ρόλο και στα 18 του αποφάσισε να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι. 

Ο Βαλαντσιούνας επέλεξε τους Ουίζαρντς και πήρε 30 εκατομμύρια για τρία χρόνια
NBA

08:43 - 01.07.2024

Ο Βαλαντσιούνας επέλεξε τους Ουίζαρντς και πήρε 30 εκατομμύρια για τρία χρόνια

Μπήκε στην ελεύθερη αγορά ως ελεύθερος από τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς και ο Λιθουανός σέντερ, Γιόνας Βαλαντσιούνας αποφάσισε πως οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς θα είναι η ομάδα του μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

Σπούδασε και έπαιξε μπάσκετ αρχικά στο Νορθ Καρολάινα Στέιτ και στην τελευταία του Κολεγιακή σεζόν με το Τζορτζτάουν, ελπίζοντας πως θα επιλεγεί στο Draft του ΝΒΑ. Οι ομάδες τον προσπέρασαν στην λοταρία του 2020, αλλά οι Μαϊάμι Χιτ του προσέφεραν μία θέση στην ομάδα. Τον κράτησαν στο ρόστερ τους για δύο σεζόν έχοντας την πρώτη 5,3 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και τη δεύτερη 4,4 πόντους και 2,6 ριμπάουντ.