Ο εντυπωσιακός Ομέρ Κουτλουάι: Είναι 15 ετών, γιος του «Ίμπο» και κάνει αίσθηση στην... Κρήτη! (vid)

Ο εντυπωσιακός Ομέρ Κουτλουάι: Είναι 15 ετών, γιος του «Ίμπο» και κάνει αίσθηση στην... Κρήτη! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:35 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:40 - 12.08.2024

Ο απόγονος του πρωταθλητή Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό (το 2002) Ιμπραΐμ Κουτλουάι, ονομάζεται Ομέρ, ανήκει στην Ρεάλ Μαδρίτης και πρωταγωνιστεί στο Eurobasket Παίδων που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η περίπτωσή του δεν είναι διόλου τυχαία. Γι' αυτό άλλωστε και η Ρεάλ Μαδρίτης, από πέρσι κιόλας τον έχει τοποθετήσει στις υψηλών προδιαγραφών ακαδημίες της.

Ο Ομέρ Κουτλουάι είναι ένας από τους «εκκολαπτόμενους» σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Κρήτη. Το ίδιο και ο πατέρας του Ιμπράιμ, ο οποίος αγωνίστηκε στην Ελλάδα με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, ενώ το 2002 κατέκτησε την Euroleague με τον Παναθηναϊκό και τώρα έχει δώσει τη... σκυτάλη στον γιό του.

Ο 15χρονος πόιντ γκαρντ διαπρέπει σε ατομικό επίπεδο στο Eurobasket U16 (Παίδων) που διεξάγεται στο Ηράκλειο και ο «Ίμπο» απολαμβάνει από την κερκίδα τις πράξεις του τέκνου του στο παρκέ. Η Τουρκία προκρίθηκε στην επόμενη φάση ως τρίτη του ομίλου και παρά το γεγονός ότι νίκησε το ένα από τα τρία παιχνίδια. Σε αυτά, ο Ομέρ Κουτλουάι έχει καταγράψει στη στατιστική του 17,3 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ, ενώ πλέον προετοιμάζεται για το knock-out ματς με την Λιθουανία (Τρίτη 13 Αυγούστου).

Σε ομαδικό επίπεδο πάντως, στην διοργάνωση έχουν κυριαρχήσει μέχρι στιγμής η Ισπανία, η Σερβία, η Γαλλία και η Ελλάδα. Δηλαδή, οι τρεις ομάδες που ολοκλήρωσαν ως αήττητες τη φάση των ομίλων και στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσουν την Βουλγαρία, την Φινλανδία, την Κροατία (αντίστοιχα) και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την Πολωνία.