Ο Μπιτίμ είναι ο αγαπημένος Τούρκος του Αταμάν και πλέον είναι ελεύθερος: Οι Σικάγο Μπουλς τον αποδέσμευσαν και αναζητά ομάδα! (vids)
i

Ονουράλπ Μπιτίμ / © IMAGO

Ο Μπιτίμ είναι ο αγαπημένος Τούρκος του Αταμάν και πλέον είναι ελεύθερος: Οι Σικάγο Μπουλς τον αποδέσμευσαν και αναζητά ομάδα! (vids)

Φέτος ο Παναθηναϊκός πέραν από Τούρκο προπονητή έχει και δύο Τούρκους παίκτες (Οσμάν, Γιουρτσεβέν). Πέρσι πάντως, ο Εργκίν Αταμάν είχε από την αρχή στοχεύσει στην απόκτηση του συμπατριώτη του Ονουράλπ Μπιτίμ, ο οποίος επέλεξε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Τα κατάφερε, έπαιξε στο NBA, αλλά τώρα οι Σικάγο Μπουλς τον «έκοψαν» από το ρόστερ τους και ο 25χρονος... ψάχνεται ανάμεσα σε «μαγικό πλανήτη» και Ευρώπη.

Όταν ο Εργκίν Αταμάν πριν από έναν χρόνο (και κάτι εβδομάδες) ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, έφερε μαζί του στην Αθήνα και μία λίστα με παίκτες που τον ενδιέφεραν την δεδομένη χρονική στιγμή. Με την προοπτική να στελεχώσουν το σύνολο που οραματιζόταν.

Πολύ πριν οι «πράσινοι» εστιάσουν στην απόκτηση του Κέντρικ Ναν και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκαν που με τόση θέρμη το έκαναν, ένα από τα ονόματα-προτάσεις του Αταμάν, είχε να κάνει με τον συμπατριώτη του, Ονουράλπ Μπιτίμ. Έναν παίκτη που τον είδε να αναπτύσσεται στην Αναντολού Εφές στα εφηβικά και μετεφηβικά του χρόνια και που το καλοκαίρι του 2023 είχε ολοκληρώσει μία εξαιρετική σεζόν με την Μπούρσασπορ.

Μόνο που από τη μία ο διεθνής γκαρντ/φόργουορντ στα 24 του χρόνια είχε αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του στο NBA και από την άλλη, η παραμονή του Μάριους Γκριγκόνις κέρδιζε ολοένα και περισσότερους πόντους. Έτσι, ο Λιθουανός πήρε θέση στο ρόστερ και ο Τούρκους, αφού πρώτα όταν ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού είπε πως «είναι μεγάλη μου τιμή», αλλά πρόσθεσε σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σε τούρκικο μέσο, πως «προσπαθώ να κάνω ένα παιδικό μου όνειρο πραγματικότητα».

Χίλιες και επτά μέρες μετά: Ο Λόνζο Μπολ επανεμφανίστηκε στο NBA για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2022 (vids)
NBA

08:10 - 17.10.2024

Χίλιες και επτά μέρες μετά: Ο Λόνζο Μπολ επανεμφανίστηκε στο NBA για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2022 (vids)

Με νέο χόνδρο στο γόνατο και με μια αίσθηση αναγέννησης, ο Λόνζο Μπολ φόρεσε ξανά τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς και επέστρεψε στη δράση με στυλ, για το preseason game με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Η ομάδα του νίκησε (125-123) κι εκείνος αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον φρικιαστικό τραυματισμό του την 14η μέρα του 2022.

Σε ένα μεγάλο μέρος του τα κατάφερε, καθώς ο Μπιτίμ υπέγραψε στους Σικάγο Μπουλς ένα two-way συμβόλαιο, έπαιξε κυρίως στην G-League με τους Ουίντι Σίτι Μπουλς, αλλά κάποια στιγμή βρέθηκε στα... λαμπερά παρκέ του «μαγικού πλανήτη». Εμφανίστηκε σε 23 αγώνες με την επίσημη φανέλα των Μπουλς και μάλιστα σε έναν αγώνα στελέχωσε και την πρώτη πεντάδα. Κατέγραψε στη στατιστική του 3,5 πόντους, 1,4 ριμπάουντ και μισή ασίστ σε 11,7 λεπτά ανά αγώνα. Τώρα όμως, αν θέλει να διατηρηθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα θα πρέπει να αναζητήσει κάποιον άλλον οργανισμό που θα τον εμπιστευτεί.

Οι Μπουλς τον άφησαν ελεύθερο. Και αυτόν και τον Κένεθ Λόφτον Τζούνιορ, που και οι δύο προσπαθούσαν να... καπαρώσουν την τελευταία διαθέσιμη θέση στο τελικό ρόστερ, λίγες μέρες πριν την έναρξη (τα ξημερώματα της 23ης Οκτωβρίου) της regular season. Ένας από τους λόγους που ο Μπιτίμ έχασε την… κούρσα ήταν και το γεγονός ότι απουσίασε από κάποια preseason παιχνίδια και μερικές προπονήσεις, επειδή έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση στο μάτι. Είχε αποκοληθεί ο αμφισφηστροειδής του, κάτι που διορθώθηκε χειρουργικά και πλέον απομένει να δούμε αν ο Μπιτίμ θα παραμείνει στις ΗΠΑ ή θα περάσει πάλι τον Ατλαντικό, από την ανάποδη κατεύθυνση αυτή τη φορά.