Ορεξάτος ο Λάσο μετά τη νίκη της Μπασκόνια: «Ιδανική πρεμιέρα θα ήταν να κερδίζαμε για 40 πόντους» - «Παίξαμε φοβερή άμυνα»
i

© Euroleague

Ορεξάτος ο Λάσο μετά τη νίκη της Μπασκόνια: «Ιδανική πρεμιέρα θα ήταν να κερδίζαμε για 40 πόντους» - «Παίξαμε φοβερή άμυνα»

Απόστολος Μαυράκης 12:30 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:32 - 04.10.2024

Ο Πάμπλο Λάσο μίλησε μετά την νίκη της Μπασκόνια κόντρα στην Παρτιζάν, κάνοντας λόγο για την δική του... ιδανική πρεμιέρα, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο ανταπεξήλθαν οι παίκτες του.

Η Μπασκόνια κατάφερε να σημειώσει μια πολύ σημαντική νίκη από την πρεμιέρα κιόλας της Euroleague, επικρατώντας της Παρτιζάν στην Ισπανία με 88-82. Κορυφαίος για τους Βάσκους ήταν ο Μάρκους Χάουαρντ των 17 πόντων, ωστόσο άλλοι 4 παίκτες του Λάσο ολοκλήρωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, με αυτούς να είναι οι Λουαού-Καμπαρό (15), Σεντεκιέρσκις (13), Μονέκε (13) και Φόρεστ (10).

Ο Πάμπλο Λάσο, είδε πάνω-κάτω όλους του τους παίκτες να «πιάνουν» υψηλές επιδόσεις και να παρουσιάζονται ιδιαίτερα σοβαροί στο κομμάτι της άμυνας. Ο 56χρονος Ισπανός τεχνικός, μίλησε για το τί θα σήμαινε για τον ίδιο «η ιδανική πρεμιέρα», ενώ αποθέωσε τους παίκτες του για την πολύ καλή τους αντίδραση όσο βρίσκονταν πίσω στο σκορ και για την αμυντική τους εικόνα, όταν αυτή χρειάστηκε, κάνοντας ειδική μνεία και στον Λουαού-Καμπαρό.

Στην ερώτηση του τι θα σήμαινε «η ιδανική πρεμιέρα» για τον ίδιο, απάντησε στωικά: «Η ιδανική πρεμιέρα για εμένα θα ήταν να κερδίζαμε είτε για 40 πόντους είτε στο τελευταίο δευτερόλεπτο»

Εν συνεχεία, μίλησε για το παιχνίδι: «Είμαι χαρούμενος γιατί οι φίλαθλοί μας απόλαυσαν ένα άψογο παιχνίδι. Η Παρτιζάν είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος. Είδαμε ένα παιχνίδι που δεν μοιάζει σαν να έγινε μήνα Οκτώβριο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε αντιληφθεί καλά το παιχνίδι, αλλά δουλέψαμε καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί οι φίλαθλοί μας άξιζαν αυτήν την νίκη σήμερα».

Έπειτα, αποφάσισε να αποθεώσει τους «ψηλούς» του: «Μπορεί οι ψηλοί μας να μην φάνηκαν τόσο στο σκοράρισμα, ωστόσο ήταν κυρίαρχοι στην άμυνα. Τόσο ο Χολ όσο και ο Ντιόπ. Μας έχουν δώσει μια σταθερότητα και χαίρομαι με το παιχνίδι που έκαναν σήμερα. Το ίδιο ισχύει και για τον Μονέκε. Μπορεί να μην έκανε και το παιχνίδι της ζωής του, αλλά η ενέργειά του μας χρειάστηκε. Κατάφερε να αμυνθεί σωστά σε δύσκολες καταστάσεις και να βοηθήσει στο ζωγραφιστό. Η ενέργεια που έδειξε σήμερα ήταν πολύ καλή για την ομάδα και για αυτό έπαιξε 35 λεπτά».

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Τέλος, μιλώντας για τον Λουαού-Καμπαρό που έκανε ένα φοβερό ματς, είπε τα εξής: «Είναι ένας σπουδαίος παίκτης, φοβερή μεταγραφή. Η Μπασκόνια πρέπει να το ξέρει αυτό. Βγάζω το καπέλο στον σύλλογο για την δουλειά που κατέβαλλε ώστε να τον φέρει. Είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης και αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι το πόσο καλή άμυνα έπαιξε απόψε. Πέρα από αυτό όμως, μπορεί και να μαζέψει ριμπάουντ, να πασάρει και να κάνει πολλά κλεψίματα».