Οριστικά Μέξας αντί Βόβορα στον Παναθηναϊκό

Κώστας Μέξας

i

© Intime

Οριστικά Μέξας αντί Βόβορα στον Παναθηναϊκό

Πάρης Τσελεπίδης • 20:38 - 26.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:42 - 20.08.2024

Κάτοικος ΟΑΚΑ είναι από το απόγευμα ο Κώστας Μέξας στο πλευρό του Χρήστου Σερέλη στη τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού αντί του Γιώργου Βόβορα.

Η τελευταία αλλαγή που απέμενε να συμβεί στο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού, από τη στιγμή που θα παρέμενε ως πρώτος προπονητής ο Χρήστος Σερέλης. Αυτή του Κώστα Μέξα αντί του Γιώργου Βόβορα στη μετά Ντέγιαν Ράντονιτς εποχή. Όσο για τις άλλες κινήσεις είχανε ήδη γίνει. Ήταν η έλευση του Βασίλη Σίμτσακ και οι αποχώρηση των Θανάση Γιαπλέ και Γκόραν Μπόσκοβιτς.

Ο Μέξας ήταν εξ αρχής η βασική επιλογή του Σερέλη για να αποτελέσει τον άμεσο συνεργάτη του από τη στιγμή που θα παρέμενε ως πρώτος προπονητής μέχρι το καλοκαίρι. Για αυτό και είχε φροντίσει να επικοινωνήσει μαζί του λίγες ώρες αφότου είχε συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό. Σε ένα χρονικό σημείο όπου ο Μέξας ήταν ακόμη προπονητής του Ηρακλή όπου και παραιτήθηκε την περασμένη Πέμπτη (23/2) όταν η αποστολή του Παναθηναϊκού βρισκόταν στην Ιταλία για το παιχνίδι της Euroleague με την Αρμάνι.

Λάσο «ώρα μηδέν»: Ο Παναθηναϊκός θέλει εδώ και τώρα την απάντησή του!
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:51 - 23.02.2023

Λάσο «ώρα μηδέν»: Ο Παναθηναϊκός θέλει εδώ και τώρα την απάντησή του!

Ο Πάμπλο Λάσο καλείται από τον Παναθηναϊκό να δώσει μία απάντηση τώρα, καθώς οι «πράσινοι» φαίνεται πως θέλουν τον Ισπανό τεχνικό να αναλάβει την ομάδα αμέσως μετά το ματς με τη Μιλάνο.

Ο Σερέλης με την επιστροφή της αποστολής και πάλι στην Αθήνα φρόντισε να επικοινωνήσει εκ νέου με τον Μέξα το απόγευμα της Κυριακής (26/2). Αυτήν που ουσιαστικά οριστικοποίησε την παρουσία του στο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Κάτι που φάνηκε και στην πράξη με την παρουσία του στη σημερινή απογευματινή προπόνηση της ομάδας στο ΟΑΚΑ.

Με την παρουσία του Μέξα στο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού οριστικοποιήθηκαν ουσιαστικά δύο πράγματα. Πρώτον πως μετά και την αποχώρηση του Γιώργου Βόβορα αποτελείται από τους Χρήστο Σερέλη, Κώστα Μέξα και Βασίλη Σίμτσακ. Και δεύτερον πως οι πράσινοι θα ολοκληρώσουνε τη φετινή αγωνιστική περίοδο σε Basket League και Euroleague υπό τις οδηγίες του πρώην τεχνικού του Λαυρίου.

Κι όσο για το τι σημαίνει αυτό; Πως επί του παρόντος τουλάχιστον δεν ολοκληρώθηκε η συμφωνία με τον Πάμπλο Λάσο παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε στο πρόσωπο του Ισπανού τεχνικού. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει νέα και το καλοκαίρι μαζί με τους άλλους βασικούς προπονητικούς στόχους για την επόμενη διετία. Τους Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Αντρέα Τρινκιέρι και Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Στα αγωνιστικά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού επέστρεψαν το απόγευμα της Κυριακής (23/2) στις προπονήσεις στο ΟΑΚΑ. Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήθηκε ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ενώ εκτός έμειναν οι Γιώργος Καλαϊτζάκης (ενοχλήσεις στη μέση), Δημήτρης Αγραβάνης (ενοχλήσεις σε κοιλιακούς προσαγωγούς) και ο Λιθουανός σέντερ Αρτούρας Γκουντάιτις (ενοχλήσεις στον αχίλλειο) καθώς και οι διεθνείς Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Λευτέρης Μαντζούκας και ο Πολωνός Μάριους Πονίτκα.