Η βραδιά καριέρας του Οσμάν κόντρα στον Ολυμπιακό και τα ρεκόρ του στο NBA (vids)

Η βραδιά καριέρας του Οσμάν κόντρα στον Ολυμπιακό και τα ρεκόρ του στο NBA (vids)

Ηλίας Λαλιώτης 12:08 - 08.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:09 - 08.09.2024

Ο Τσεντί Οσμάν είναι παίκτης του Παναθηναϊκού και ήδη έχει πάρει γεύση από μάχες κόντρα στον Ολυμπιακό, έχοντας καταγράψει κάποιες εντυπωσιακές επιδόσεις.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ολοκλήρωσε τη μεταγραφή-βόμβα του φετινού καλοκαιριού με την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν, ισχυροποιώντας το ρόστερ του στην προσπάθεια που θα κάνει ώστε να υπερασπιστεί τους τίτλους του σε Ευρωλίγκα και Ελλάδα.

Ο 29χρονος Τούρκος φόργουορντ, που υπέγραψε για έναν χρόνο και αναμένεται άμεσα στην Ελλάδα (μέσα στο επόμενο διήμερο) ώστε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία των πρωταθλητών Ευρώπης, προσθέτει ένα σημαντικό «όπλο» στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν. Πρόκειται για έναν παίκτη με ισχυρή προσωπικότητα, καλό σουτ (πάνω από 35% στην καριέρα του στο NBA), διείσδυση, δημιουργεί από τη θέση 3, ενώ είναι και δυνατό κορμί στην άμυνα, έχοντας έφεση στο ριμπάουντ.

Υπέγραψε για ένα χρόνο ο Τσεντί Οσμάν κι έρχεται άμεσα στην Ελλάδα - Οι λεπτομέρειες του deal
EUROLEAGUE

16:37 - 07.09.2024

Υπέγραψε για ένα χρόνο ο Τσεντί Οσμάν κι έρχεται άμεσα στην Ελλάδα - Οι λεπτομέρειες του deal

Συμβόλαιο μονετούς διάρκειας με τον Παναθηναϊκό υπέγραψε ο Τσεντί Οσμάν, ο οποίος ενσωματώνεται άμεσα στην προετοιμασία των πρωταθλητών Ευρώπης. Οι λεπτομέρειες του deal

Πριν από τα 7 χρόνια καριέρας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, ο Τσεντί Οσμάν είχε μια πενταετία στην EuroLeague με την Αναντολού Εφές. Μάλιστα, την κορυφαία του εμφάνιση την πραγματοποίησε κόντρα στον Ολυμπιακό, με τον οποίο θα δώσει πολλές μάχες φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ήταν το 2016, σε μία αναμέτρηση στο ΣΕΦ, όταν ο ο 21χρονος τότε φόργουορντ πέτυχε 22 πόντους (5/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα) και συγκέντρωσε 24 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 32 λεπτά συμμετοχής, νούμερα που αποτελούν για αυτόν ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα. Δεν κατάφερε ωστόσο να συνδυάσει τα ρεκόρ με νίκη της ομάδας του, η οποία ηττήθηκε με το ευρύ 90-66.

Παράλληλα, στις 29 Ιανουαρίου 2015, ο Τσεντί Οσμάν μοίρασε 4 ασίστ, επίδοση που είναι η κορυφαία του στη EuroLeague στις τελικές πάσες στη νίκη με 84-70 επί του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο του Top-16 της διοργάνωσης.

Συνολικά, κατά την παρουσία του στη EuroLeague με την Αναντολού Εφές είχε μετρήσει κατά μέσο όρο 6.7 πόντους και 2.9 ριμπάουντ.

Στο NBA, όπου αγωνίστηκε σε Κλίβελαντ Καβαλίερς (2017-23) και Σαν Αντόνιο Σπερς (2023-24), είχε απολογισμό 9.3 πόντων, 3. ριμπάουντ και 2 ασίστ κατά μέσο όρο.

Το ρεκόρ καριέρας σε πόντους είναι οι 29, το οποίο το πέτυχε δύο φορές, με τελευταία την αναμέτρηση κόντρα στους Κλίπερς, ενώ έχει από 12 ριμπάουντ σε τρία παιχνίδια και 12 ασίστ σε ένα ματς κόντρα στους Πέλικανς το 2022.