Ο Πόποβιτς είχε ξεχωρίσει τον Οσμάν πριν βρεθεί στα... χέρια του Αταμάν

Ο Πόποβιτς είχε ξεχωρίσει τον Οσμάν πριν βρεθεί στα... χέρια του Αταμάν

Ευτυχία Οικονομίδου 10:29 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:29 - 10.09.2024

Ο Τσεντί Οσμάν θα ενισχύσει τον Παναθηναϊκό Aktor και θα συνεργαστεί ξανά με τον Εργκίν Αταμάν, όμως έχει έτσι κι αλλιώς εμπειρία στο να ακούει τις οδηγίες κορυφαίων προπονητών. Τι είχε πει για αυτόν ο Γκρεγκ Πόποβιτς;

Ο Παναθηναϊκός Aktor ήθελε να πει την τελευταία... κουβέντα στον μεταγραφικό «πυρετό» που επικρατούσε στην EuroLeague και το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βλέποντας όλες τις ομάδες να ενισχύονται ενόψει της απαιτητικής νέας σεζόν, οι «πράσινοι» δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια και αποφάσισαν να κάνουν δικό τους τον Τσεντί Οσμάν.

Ο Τούρκος φόργουορντ αποφάσισε να αφήσει τον «μαγικό» κόσμο του NBA και να προσγειωθεί στον... πλανήτη της EuroLeague ακολουθώντας ουσιαστικά τη μεταγραφή μεγατόνων του Εβάν Φουρνιέ από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στον Ολυμπιακό.

Το «τριφύλλι» με την άφιξη του Εργκίν Αταμάν πέρσι πραγματοποίησε μία ολική αναδόμηση στο ρόστερ του, η οποία είχε μάλιστα και άμεσο αποτέλεσμα. Η συνύπαρξη των Κώστα Σλούκα, Κέντρικ Ναν, Ματίας Λεσόρ κι όχι μόνο, υπό το πέπλο του Τούρκου τεχνικού οδήγησε τον Παναθηναϊκό από τη 17η θέση στην 1η της EuroLeague μέσα σε μόλις έναν χρόνο.

Ως αποτέλεσμα οι «πράσινοι» δεν χρειάζονταν να αλλάξουν πολλά μέσα στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Μερικές καλές και ποιοτικές μεταγραφές ήταν αρκετές για να δυναμώσει το ήδη υπάρχων ρόστερ και να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό που εύλογα έχει ξεκινήσει να δημιουργείται. Εξάλλου, όπως είναι γνωστό και λογικό, η επιτυχία μιας ομάδας τραβάει από το χέρι και τις υπόλοιπες για να βελτιωθούν.

Το απόλυτο Head-to-Head: Φουρνιέ vs Οσμάν από την καριέρα τους στο NBA
EUROLEAGUE

09:40 - 09.09.2024

Το απόλυτο Head-to-Head: Φουρνιέ vs Οσμάν από την καριέρα τους στο NBA

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός τάραξαν τα... νερά της EuroLeague με την απόκτηση του Εβάν Φουρνιέ και του Τσεντί Οσμάν αντίστοιχα. Ποια είναι όμως τα head to head στατιστικά των δύο παικτών με τη μεγάλη καριέρα στο NBA;

Μετά, λοιπόν, την απόκτηση του Λορέντζο Μπράουν που θωράκισε την περιφερειακή δύναμη του Παναθηναϊκού και τη συμφωνία με τον Ομέρ Γιούρτσεβεν, μιας και υπήρχε αναγκαιότητα στη θέση «5», ήρθε και το... κερασάκι στην τούρτα με την άφιξη ενός ακόμη NBAer του Τσεντί Οσμάν.

Ο 29χρονος φόργουορντ μετρά επτά χρόνια καριέρας στο NBA με τα έξι να τα έχει περάσει στους Κλίβελαντ Καβαλίερς συνυπάρχοντας μάλιστα με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς την πρώτη του χρονιά και παραμένοντας μία εκ των βασικών επιλογών των «ιπποτών» στα χρόνια που πέρασε εκεί. Η τελευταία του χρονιά τον βρήκε στους Σαν Αντόνιο Σπερς, όπου και αγωνίστηκε σε 72 από τα 82 παιχνίδια του NBA πριν αφήσει τον «μαγικό» αυτό κόσμο για την ανάγκη του Παναθηναϊκού.

Ο Μάικ Μπατίστ στο Sportal: «Ο Φουρνιέ είναι… σκύλος – Με Οσμάν ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι δεν χόρτασε»
EUROLEAGUE

16:23 - 09.09.2024

Ο Μάικ Μπατίστ στο Sportal: «Ο Φουρνιέ είναι… σκύλος – Με Οσμάν ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι δεν χόρτασε»

Ο ασίσταντ κόουτς των Τορόντο Ράπτορς αποκρυπτογραφεί τους δύο παιχταράδες Έβαν Φουρνιέ και Τζέντι Όσμαν. Με τον άσο του Ολυμπιακού πέρασε τρία ολόκληρα χρόνια στους Ορλάντο Μάτζικ, ενώ έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές τον άσο του Παναθηναϊκού στο ΝΒΑ, συνεπώς η γνώμη του μετράει.

Εκεί είχε την τύχη να καθοδηγηθεί από τον κορυφαίο προπονητή του NBA, τον θρυλικό Γκρεγκ Πόποβιτς, ενώ μάλιστα αποτελούσε έναν από τους βετεράνους της ομάδας, καθώς το ρόστερ ήταν πολύ νεανικό. Ο κόουτς Ποπ είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Οσμάν, από τον οποίο είχε εντυπωσιαστεί στην preseason.

«Είναι ένα από τους αγαπημένους στην ομάδα. Είναι πολύ διασκεδαστικός. Μπαίνει στο παιχνίδι και κανείς μας δεν ξέρει τι θα κάνει, αλλά θα είναι δραστήριος και επιθετικός. Είναι επαγγελματίας. Είναι σκληρό παιδί. Έχει αυτοπεποίθηση, είναι ομαδικός και τα πάει καλά και στα δύο άκρα», ήταν τα λόγια του προπονητή των Σπερς για την άφιξη του Οσμάν στην ομάδα του Σαν Αντόνιο.

Καταργήθηκαν οι νόμοι του… σύμπαντος: Πως τέσσερα «αστέρια» προσπέρασαν τον μαγικό πλανήτη και προσγειώθηκαν σε Αθήνα και Πειραιά
EUROLEAGUE

11:00 - 09.09.2024

Καταργήθηκαν οι νόμοι του… σύμπαντος: Πως τέσσερα «αστέρια» προσπέρασαν τον μαγικό πλανήτη και προσγειώθηκαν σε Αθήνα και Πειραιά

Οι Ουίζαρντς προσέφεραν συμβόλαιο στον Εβάν Φουρνιέ, ο Σάσα Βεζένκοφ είχε στα χέρια του τη συμφωνία που μεταφέρθηκε από το Σακραμέντο στο Τορόντο, ο Τσέντι Οσμάν πιεζόταν από τους Λέικερς για να υπογράψει και τον Ομέρ Γιουτσεβέν οι Νικς τον... παρακαλούσαν. Τελικά όλοι τους πήραν μεταγραφή για την Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό, αλλάζουν τις ισορροπίες στη Γαλακτική Οδό!

Από τα χέρια του θρύλου Πόποβιτς, λοιπόν, ο Τούρκος φόργουορντ βρέθηκε σε εκείνα ενός εκ των κορυφαίων προπονητών στην EuroLeague, του Εργκίν Αταμάν. Ο πολυνίκης προπονητής με τα τρία ευρωπαϊκά τρόπαια στην κατοχή του τα τελευταία τέσσερα χρόνια θα έχει την χαρά να συνεργαστεί με έναν παίκτη που γνωρίζει από τα... μικράτα του και ήθελε διακαώς να δουλέψει ξανά μαζί του.

Ιδανικός για την θέση «3», ο Οσμάν με μέγεθος και αποτελεσματικότητα και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Οσμάν είναι ένας παίκτης που ο προπονητής του «τριφυλλιού» γνωρίζει καλά από την συνύπαρξη μαζί του στην εθνική Τουρκίας, ενώ ήταν εκείνος που τον έπεισε να συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί η... μοίρα να μην τους συγχρόνισε στην Αναντολού Εφές, όμως οι δυο τους, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για λογαριασμό της εθνικής τους σε δύο πολύ σημαντικές περιστάσεις, στα EuroBasket του 2015 και του 2023, όπου η Τουρκία πραγματοποίησε αξιόλογη πορεία, χωρίς βέβαια να είναι αυτές οι μοναδικές φορές που έχουν συμπορευτεί.

«Ο Εργκίν Αταμάν ήταν ο κόουτς μου από όταν ήμουν παιδί. Υπήρχε ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες της EuroLeague, αλλά δεν ήταν μια δύσκολη απόφαση για εμένα. Μίλησα με τον κόουτς αρκετές φορές, οπότε ήταν μια εύκολη απάντηση για εμένα», είπε χαρακτηριστικά ο Οσμάν στις πρώτες δηλώσεις του όταν έφτασε στην Αθήνα. 

Πάντως ο σεβασμός και ο θαυμασμός είναι αμοιβαίος με τον Οσμάν να τον εκφράζει και στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Χ», όταν ο Αταμάν κατέκτησε την πρώτη του EuroLeague με την Αναντολού Εφές.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!