Αντίθετος με την εκλογή του Τσόβιτς ο πρόεδρος της Παρτιζάν: «Αυτή η επιλογή μειώνει και ντροπιάζει κάθε άνθρωπο που εμπλέκεται με το μπάσκετ»

Οστόγια Μιχαΐλοβιτς

i

© photo by Srdjan Stevanovic / Getty Images / Ideal Images

Αντίθετος με την εκλογή του Τσόβιτς ο πρόεδρος της Παρτιζάν: «Αυτή η επιλογή μειώνει και ντροπιάζει κάθε άνθρωπο που εμπλέκεται με το μπάσκετ»

Απόστολος Μαυράκης 19:49 - 01.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:54 - 01.10.2024

Ο πρόεδρος της Παρτιζάν, Οστόγια Μιχαΐλοβιτς, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για την εκλογή του Νεμπόισα Τσόβιτς στην προεδρία της σερβικής ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της Παρτιζάν, Οστόγια Μιχαΐλοβιτς, μέσω σχετικής ανάρτησής του στο X, δεν φαίνεται να «πήρε» και με τον πιο... εύθυμο τρόπο την εκλογή του Νεμπόισα Τσόβιτς για την προεδρία της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ. Πιο αναλυτικά, ο Μιχαΐλοβιτς έγραψε τα εξής:

«Η Παρτιζάν δεν υποστήριξε την υποψηφιότητα του νεοεκλεθέντος προέδρου της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ, ούτε την θεώρησε καλή επιλογή για το σερβικό μπάσκετ. Χωρίς να θέλω να σχολιάσω όποιον τον ψήφισε και τον λόγο που το έκανε, πρέπει να σημειώσω πως η παρουσία των 28 από τους 30 εκπροσώπων, δεν συνεπάγεται πως μιλάμε για ομοφωνία και αυτός ο ορισμός αποτελεί μια φθηνή κι αχρείαστη προσπάθεια εξαπάτησης.

Πιστεύω πως ο πρόεδρος της εθνικής μας ομοσπονδίας θα έπρεπε να είναι ένας αξιοσέβαστος, ειλικρινής και ικανός άνθρωπος και πιστεύω πως αυτή η επιλογή μειώνει και ντροπιάζει κάθε άνθρωπο που εμπλέκεται με το μπάσκετ από οποιοδήποτε πόστο».

Να αναφέρουμε κάπου εδώ πως ο Τσόβιτς, προτού αναλάβει την προεδρία της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ, ήταν πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, δηλαδή του... αντίπαλου δέοντος της Παρτιζάν στην Σερβία.

Ο ίδιος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την προεδρία της ομάδας, καθώς ο νόμος δεν του επιτρέπει να είναι πρόεδρος σε ομοσπονδία και σύλλογο ταυτόχρονα. Πριν από τον Τσόβιτς, πρόεδρος της ομοσπονδίας ήταν ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, ο οποίος δήλωσε πως αποχωρεί πρόωρα από την ομοσπονδία λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Σερβία στο άθλημα του μπάσκετ.

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς παραιτήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα και ανέλαβε την προεδρία της σερβικής ομοσπονδίας
ΜΠΑΣΚΕΤ

17:06 - 01.10.2024

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς παραιτήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα και ανέλαβε την προεδρία της σερβικής ομοσπονδίας

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς αποτελεί παρελθόν από τον Ερυθρό Αστέρα, καθώς παραιτήθηκε από την προεδρία της ομάδας για να αναλάβει την αντίστοιχη της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ.

Ένα από τα πρώτα και κύρια μελήματα του Νεμπόισα Τσόβιτς, είναι να βάλει ένα ευχάριστο τέλος στο όλο σίριαλ με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο οποίος πριν λίγες ημέρες είχε αναγγείλει την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Σερβίας.

Η παρουσία του ωστόσο κρίθηκε από πολλούς απαραίτητη, με έναν εξ' αυτών να είναι και ο Τσόβιτς. Όλα αυτά βέβαια θα δούμε εάν θα γίνουν πράξη, αφού από αύριο ξεκινά μια νέα μέρα στο σερβικό μπάσκετ και βάσει των τελευταίων εξελίξεων, φαίνεται ήδη να έχει αρχίσει.