'Οταν ο Γιακόβ Νόαμ συνάντησε τον Μίλος Τεόντοσιτς, τον ήρωα των παιδικών του χρόνων
i

© 2023 EuroLeague Basketball

'Οταν ο Γιακόβ Νόαμ συνάντησε τον Μίλος Τεόντοσιτς, τον ήρωα των παιδικών του χρόνων

Γιώργος Γαβριλάκης 17:07 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:56 - 14.08.2024

Όταν ο προπονητής του του είπε «μπες στο γήπεδο» ο Γιακόβ Νόαμ της Βιλερμπάν συγκινήθηκε! Διότι, απέναντί του, φορώντας τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, βρισκόταν ο Μίλος Τεόντοσιτς. Ο άνθρωπος που τον «έπεισε» να παίξει μπάσκετ.

O χρόνος κάνει τα... δικά του παιχνίδια και πάντα κρατάει μερικά μυστικά. Αυτό του Γιακόβ Νόαμ όμως, αποκαλύφθηκε! Πρόκειται για τον 19χρονος ισραηλινό γκαρντ της Βιλερμπάν, ο οποίος στο παιδικό του δωμάτιο είχε αφίσα του Μίλος Τεόντοσιτς

Αυτός ήταν ο αγαπημένος του παίκτης και εξαιτίας του αποφάσισε να ασχοληθεί εντατικά με το μπάσκετμπολ. Με αυτόν μεγάλωσε και σε αυτόν ήθελε να μοιάσει. Ακόμα και τώρα αυτόν προσπαθεί να μιμηθεί. Άλλωστε, ναι μεν αγωνίζεται πλέον στο κορυφαίο επίπεδο της EuroLeague, αλλά θα μπορούσε να είναι... γιος (που λέει ο λόγος) του 36χρονου Σέρβου με την τεράστια καριέρα που έφθασε μέχρι και το ΝΒΑ -αφού πρώτα έκανε αίσθηση φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού.  

Μάλιστα, κυκλοφόρησε στο Internet και μία πολύ όμορφη φωτογραφία που δεσπόζει στο άλμπουμ του Νόαμ και απεικονίζει τον Ισραηλινό από τα σχολικά του χρόνια αγκαλιά με τον Τεόντοσιτς. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί τότε που ο ένας ήταν ήδη σταρ και ο άλλος προσπαθούσε να μάθει τα βασικά του μπάσκετ. 

Τελικά τα έμαθε και το βράδυ της Πέμπτης (5/10), τον συνάντησε ξανά στην Stark Arena. Ο Νοάμ φορώντας τη φανέλα της Βιλερμπάν και ο Τεόντοσιτς του Ερυθρού Αστέρα. Η ομάδα του Βελιγραδίου νίκησε στην πρεμιέρα της EuroLeague αλλά η συνάντηση ήταν μία... νίκη και για τον Γιακόβ Νοάμ.