Όταν ο Τσεντί Οσμάν αντικατέστησε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στην πρώτη πεντάδα των Κλίβελαντ Καβαλίερς (vids)

Όταν ο Τσεντί Οσμάν αντικατέστησε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στην πρώτη πεντάδα των Κλίβελαντ Καβαλίερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:09 - 07.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:28 - 07.09.2024

Η δεύτερη φυγή του ΛεΜπρόν Τζέιμς από τον Κλίβελαντ έδωσε στον Τσεντί Οσμάν τη θέση του βασικού σμολ φόργουορντ των Καβαλίερς στη χρονιά που ο Τούρκος σταρ του Παναθηναϊκού πλέον, έκανε την καλύτερη σεζόν του στο NBA.

To 2016 o ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε ένα από τα βασικά του όνειρα... πραγματικότητα. Προσέφερε στο Κλίβελαντ που τον ανέθρεψε ένα πρωτάθλημα και δύο χρόνια αργότερα αποχαιρέτησε (μάλλον) οριστικά τους Καβαλίερς. Πήγε στους Λος Άντζελες Λέικερς για να συνεχίσει εκεί την ανέγερση του μύθου του.

Άφησε πίσω τους Ιππότες να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους και αρκετές από τις αρμοδιότητες και τις αγωνιστικές εξουσίες που είχε εκείνος στα χέρια του πήγαν σε αυτά του Τσεντί Οσμάν.

Στη σεζόν 2018-19 το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, έπειτα από τη rookie χρονιά του στο πλευρό του ΛεΜπρόν Τζέιμς, έγινε βασικός και αναντικατάστατος. Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου κατέγραψε στη στατιστική του 13 πόντους, 4,7 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ. Έπαιξε σε 76 ματς από 32,2 λεπτά μέσο όρο! Απουσίασε σε 6 ματς της κανονικής περιόδου, μόνο και μόνο για να πάρει μερικές ανάσες, πριν ολοκληρώσει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Και την επόμενη χρονιά (2019-20) ο Οσμάν παρέμεινε μέλος της πρώτης πεντάδας των Κλίβελαντ Καβαλίερς και συνολικά για τέσσερις σεζόν -από το 2018 έως το 2022- είχε μέσους όρους στην επίθεση με διψήφιο ψηφίο. Ποτέ δεν ξεπέρασε το «13», ενώ όταν η ομάδα μπήκε σε διαδικασία rebuild περιορίστηκε ο χρόνος συμμετοχής του, αλλά ποτέ δεν έπαιξε κάτω από 20 λεπτά.

Πόσα χρήματα έβγαλε στο NBA o Τσεντί Οσμάν και ποια ήταν η στατιστική του σε Καβαλίερς και Σπερς
EUROLEAGUE

14:37 - 07.09.2024

Πόσα χρήματα έβγαλε στο NBA o Τσεντί Οσμάν και ποια ήταν η στατιστική του σε Καβαλίερς και Σπερς

Ο Τσέντι Οσμάν επιστρέφει στην Ευρώπη έπειτα από επτά σεζόν στο NBA για να γίνει μέλος του Παναθηναϊκού και κουβαλάει μαζί του, πέραν από ταλέντο, το δυνατό βιογραφικό του και σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια καταθέσεων από το συμβόλαιά του στο Κλίβελαντ και στο Σαν Αντόνιο.

Το 2022-23 είχε 8,7 πόντους σε 20,1 χρόνο συμμετοχής, ενώ ακολούθησε το καλοκαίρι του 2023 η ανταλλαγή του στους Σπερς, όπου το Σαν Αντόνιο τελικά έμελλε να είναι ο τελευταίος του σταθμός πριν την επιστροφή του στην Ευρώπη.