H πανέμορφη αδελφή του Ουεμπανιαμά που εντυπωσιάζει όσο ο Βικτόρ (vids)
i

© Instagram

H πανέμορφη αδελφή του Ουεμπανιαμά που εντυπωσιάζει όσο ο Βικτόρ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:43 - 29.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:15 - 14.08.2024

Η 21χρονη Ιβ είναι η μεγάλη αδελφή του Βικτόρ Ουεμπανιαμά που ήταν η πρώτη που του έδωσε τη μπάλα και τον μύησε στο μπάσκετ. Πέραν από το ταλέντο της στο άθλημα, έχει και πλούσια φυσικά χαρίσματα.

Την πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή με το μπάσκετ το έκανε επειδή έβλεπε την αδελφή του να παίζει ασταμάτητα από πολύ μικρή ηλικία. Η Ιβ είναι δύο χρόνια μεγαλύτερη από τον Βικτόρ Ουεμπανιαμα και αυτή ήταν η πρώτη της οικογένειας που έκανε αίσθηση με το ταλέντο της στο άθλημα των ψηλών. Μόνο που ο αδελφός της άρχισε να παίρνει μπόι ανεξέλεγκτα και να αναπτύξει τα αγωνιστικά του προσόντα σε τεράστιο βαθμό. 

Στο εξής, ολόκληρος ο πλανήτης -και ειδικά ο... μαγικός του ΝΒΑ- θα ασχολείται μαζί του. Είναι το Νο 1 του Draft και ο άνθρωπος πάνω στον οποίο έχουν επενδύσει το μέλλον τους οι Σαν Αντόνιο Σπερς. Τη βραδιά που τα Σπυρούνια τον επέλεξαν, ο Ουεμπανιάμα σηκώθηκε όρθιος και ο πρώτος άνθρωπος που ασπάστηκε ήταν η αδελφή του. Πιο δίπλα ήταν και ο μικρός αδελφός του, ο Όσκαρ, αλλά ο φακός... μοιραία εστίασε στην εντυπωσιακή Ιβ. 

Η 21χρονη είναι αυτή που έδειξε τον δρόμο του μπάσκετ στον Βικτόρ και ήταν η πρώτη από τα παιδιά της οικογένειας που έγινε επαγγελματίας. Το 2019 αγωνίστηκε με την Βιλερμπάν, ακολούθως έπαιξε για δύο σεζόν στην Καλαΐς, ενώ τη χρονιά της φέτος την ολοκλήρωσε με την Μονακό

Είχε 6,4 πόντους και 5,4 ριμπάουντ. Έχει ύψος 1,85 μ. και αγωνίζεται ως σμολ φόργουορντ. Επίσης, έχει εκπροσωπήσει την εθνική Γαλλίας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ έχει αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος σε τουρνουά 3-on-3 

O Βενιαμίν της φαμίλιας, ο Όσκαρ, γεννημένος το 2007, παίζει και αυτός μπάσκετ. Ανήκει στους... μικρούς της Βιλερμπάν και μάλιστα στο πλαίσιο του Adidas Next Generation της Euroleague φέτος έπαιξε αντίπαλος του Ολυμπιακού. Οι Γάλλοι είχαν νικήσει εύκολα και ο Όσκαρ είχε 5 πόντους και 4 ριμπάουντ σε 20 λεπτά συμμετοχής.