Ουεμπανιάμα: «Πρέπει να δουλέψω το σουτ μου - Αυτοί είναι οι στόχοι μας»

Βίκτορ Ουεμπανιάμα - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Ουεμπανιάμα: «Πρέπει να δουλέψω το σουτ μου - Αυτοί είναι οι στόχοι μας»

Παναγιώτης Ραμαντάνης 21:55 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:55 - 30.09.2024

Ο Βίκτορ Ουεμπανιάμα μίλησε για τη δεύτερη χρονιά του στο ΝΒΑ και το που πρέπει να βελτιωθεί.

Το «παιδί-θαύμα» του ΝΒΑ, ο Βίκτορ Ουεμπανιάμα, ετοιμάζεται για τη δεύτερή σου σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Στόχος του προφανώς να οδηγήσει την ομάδα του σε μία καλή πορεία και να περάσουν στα play offs της διοργάνωσης.

Ο Γάλλος μίλησε στη Media Day της ομάδας του και τόνισε ότι πρέπει να βελτιώσει το σουτ του, ενώ στάθηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τη χώρα του.

Για τη νέα σεζόν: «Ακούω συχνά από παίκτες ως η πρώτη σεζόν είναι η δυσκολότερη, αλλά είναι ξεκάθαρο πως έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε για να γίνουμε "δύναμη" στη λίγκα, να κερδίσουμε περισσότερο και να πάμε στα playoffs. Είναι μία κουλτούρα που πρέπει να αναπτύξουμε. Θα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο να νικάμε αυτή τη χρονιά».

Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Το να πάμε στα play-ins ή τα playoffs είναι ο στόχος μας. Επίσης, ένας στόχος που συζήτησα με τον κόουτς: Δε θα έχω δεύτερη και τρίτη ευκαιρία σε κάθε ματς. Θα πρέπει να δείξω πράγματα».

Για τα ατομικά βραβεία: «Φυσικά θέλω να είμαι All-Star αλλά θα γίνει αυτό αν κάνω καλύτερους τους συμπαίκτες μου. Αν το κάνω αυτό, δε θα είμαι πίσω στην "κούρσα" για τα ατομικά βραβεία».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η πιο έντονη αθλητική εμπειρία στην καριέρα μου μέχρι τώρα. Γίνονται μόνο 6 αγώνες. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις έναν και πολύ εύκολο να χάσεις. Ανακάλυψα πράγματα που θα είναι χρήσιμα για την καριέρα μου».

Για το τι πρέπει να βελτιώσει: «Πρέπει να δουλέψω το σουτ μου. Σε κάποιους παίκτες, όπως στους γκαρντ, μπορεί να έρχεται φυσικά. Αλλά είναι πράγματα στα οποία πρέπει να δώσω έμφαση και νοητικά και σωματικά».

Για τον Κρις Πολ: «Τον έχω παρακολουθήσει πολύ φυσικά. Είναι τρομερός παίκτης. Θυμάμαι να τον βλέπω από παιδί και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Όλοι ξέρουμε πως ταιριάζει μαζί μας, κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να μας βοηθήσει και να μας μάθει πράγματα από την πρώτη μέρα».