Έφυγε από τη ζωή ο Μίτσελ Ουίγκινς
i

© Intime

Έφυγε από τη ζωή ο Μίτσελ Ουίγκινς

Ευτυχία Οικονομίδου 00:11 - 14.09.2024 / Ανανεώθηκε: 00:18 - 14.09.2024

Ο Μίτσελ Ουίγκινς, γνωστός από τη μεγάλη του θητεία σε Μίλωνα, Σπόρτινγκ και Πανιώνιο, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών.

O Μίτσελ Ουίγκινς, γνωστός σε όλους από το πέρασμά του από τα ελληνικά παρκέ με τις φανέλες του Μίλωνα, του Σπόρτινγκ και του Πανιωνίου σκόρπισε τη θλίψη σε όλο τον κόσμο του μπάσκετ, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών.

Ο κορυφαίος σκόρε του ελληνικού πρωταθλήματος είχε βρεθεί και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αφού αγωνίστηκε για λογαριασμό των Σικάγο Μπουλς, των Χιούστον Ρόκετς (εκεί όπου πραγματοποίησε και την καλύτερή του σεζόν στο NBA) και των Φιλαδέλφεια Σίξερς πριν έρθει στην Ελλάδα το 1993 για να προκαλέσει... πάταγο με τις εμφανίσεις του.

Για αρχή αγωνίστηκε με τη φανέλα του Μίλωνα και το 1994 πήγε στον Σπόρτινγκ, όπου παρέμεινε για δύο ολόκληρα χρόνια πριν συμφωνήσει με τον Πανιώνιο για τη σεζόν 1996-97.

Οι τρεις προϋποθέσεις για να υπογράψει ένας παίκτης super-max συμβόλαιο στο NBA – Ποιοι βρίσκονται σε αυτό το club
NBA

19:16 - 13.09.2024

Οι τρεις προϋποθέσεις για να υπογράψει ένας παίκτης super-max συμβόλαιο στο NBA – Ποιοι βρίσκονται σε αυτό το club

Λίγοι κι εκλεκτοί είναι οι παίκτες που έχουν τη δυνατότητα να υπογράψουν ένα... παχυλό super-max συμβόλαιο στο NBA. O Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Στεφ Κάρι και ο Νίκολα Γιόκιτς το έχουν καταφέρει μεταξύ άλλων, ενώ υπάρχουν δύο ανερχόμενα αστέρια που αναμένεται σύντομα να το υπογράψουν.

Σχεδόν με το... καλησπέρα σας, ο Ουίγκινς αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος και μάλιστα δύο χρονιές, το 1994 και το 1996. Ο ίδιος έφυγε από τη ζωή μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και τον ταλαιπωρούσε, ενώ είναι γνωστό πως ο γιος του, Άντριου αγωνίζεται στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.