Ουίλ Κλάιμπερν: Υπάρχει ρεαλιστικό σενάριο που τον απελευθερώνει από την Εφές;

Ουίλ Κλάιμπερν

i

©Intime

Ουίλ Κλάιμπερν: Υπάρχει ρεαλιστικό σενάριο που τον απελευθερώνει από την Εφές;

Χρήστος Τσάλτας 23:21 - 15.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:21 - 15.07.2023

Το όνομα του Ουίλ Κλάιμπερν παραμένει στην επιφάνεια, ωστόσο πόσο εφικτό είναι να βγει στην αγορά ως free agent; Το Sportal αναλύει...

Το καλοκαίρι του 2022 η Αναντολού Εφές έριξε «βόμβα» καθώς στην ήδη πολύ γεμάτη και ποιοτική ομάδα που είχε πρόσθεσε και έναν παίκτη του κορυφαίου επιπέδου στην Ευρώπη, που μπορεί να κάνει τα πάντα στο παρκέ και να δώσει λύσεις κάθε φορά που η ομάδα του το είχε ανάγκη.

Ο Ουίλ Κλάιμπερν άφησε την «παγωνιά» της Μόσχας και την ΤΣΣΚΑ, λόγω της κατάστασης του πολέμου στην Ουκρανία, που άφησε την ρωσική ομάδα εκτός Euroleague και υπέγραψε στην Αναντολού Εφές για να αποτελέσει το νέο πετράδι της τουρκικής ομάδας. Γρήγορα ο χαρισματικός άσος έγινε ένας από τους πιο κομβικούς παίκτες της back to back κατόχου της Euroleague, στο πλευρό των Βασίλιε Μίτσιτς και Σέιν Λάρκιν.

Η ποιότητα του Κλάιμπερν είναι αδιαμφισβήτητη. Παίκτης που μπορεί να παίξει με την ίδια ευκοολία στις θέσεις 2-3-4, που μπορεί να μαρκάρει πιο ψηλούς ή πιο κοντούς αντιπάλους με την ίδια ευκολία, ενώ κάθε φορά που θα χρειαστεί η ομάδα του ένα μεγάλο σουτ, θα βγει μπροστά και θα το πάρει. Όπως έκανε στον δεύτερο ημιτελικό του τουρκικού πρωταθλήματος απέναντι στην Φενέρμπαχτσε.

Εσχάτως αναπτύχθηκε μια φημολογία γύρω από το όνομά του. Σε αυτή αναφέρεται πως υπάρχει η πιθανότητα αποχώρησης από την Αναντολού Εφές για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Ωστόσο τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά σε σχέση με όσα αναφέρονται στη φημολογία.

Ο Κλάιμπερν δεσμεύεται με συμβόλαιο για την ερχόμενη σεζόν με την πρωταθλήτρια Τουρκίας, η οποία δεν έχει καμία πρόθεση ή διάθεση να τον αφήσει ελεύθερο. Κάτι που ξεκαθάρισε και ο Αλπέρ Γιλμάζ, GM της τουρκικής ομάδας, που τόνισε μεταξύ άλλων «οι Άντε Ζίζιτς και Ουίλ Κλάιμπερν θα μείνουν στην Εφές». Απλά κοφτά και περιεκτικά ο Γιλμάζ μέσα σε λίγες λέξεις ξεκαθάρισε το τοπίο γύρω από τον Αμερικανό άσο, έκοψε την φόρα κάθε επίδοξου μνηστήρα και επί της ουσίας τόνισε πως δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του έμπειρου φόργουορντ.

Από την πλευρά του ο Κλάιμπερν δεν έχει εκφράσει καμία πρόθεση αποχώρησης, ιδίως από τη στιγμή που άλλαξε η τεχνική ηγεσία της ομάδας, με τον Ερντέμ Τσαν να διαδέχεται τον Εργκίν Αταμάν. Αταμάν και Κλάιμπερν δεν είχαν τις καλύτερες των σχέσεων κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, με τον Αταμάν να μην χάνει την ευκαιρία να ρίξει... σπόντες για την παρουσία του εντος των τειχών.

Την ίδια στιγμή και από την πλευρά της ομάδας έχει ξεκαθαριστεί πως όχι μόνο ο παίκτης υπολογίζεται, αλλά αναμένεται να έχει κομβικό ρόλο στην προσπάθεια της νέας σεζόν. Το ρόστερ εξάλλου αναμένεται να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό, ωστόσο η θέση ηγέτη για τον πρώην άσο της Νταρουσάφακα και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα παραμείνει για ακόμα μια αγωνιστική περίοδο σε Τουρκία και Euroleague.