Oυίλι Ερνανγκόμεθ για το ματς με Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερο γιατί θα αντιμετωπίσω τον Χουάντσο για πρώτη φορά στην Euroleague»

Χουάντσο και Ουίλι Ερνανγκόμεθ

Oυίλι Ερνανγκόμεθ για το ματς με Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερο γιατί θα αντιμετωπίσω τον Χουάντσο για πρώτη φορά στην Euroleague»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 17:10 - 01.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:18 - 14.08.2024

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της EuroLeague (3/11, 21:30, Novasports) και ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα των Ισπανών για το ματς με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν και του αδερφού του, Χουάντσο.

Το Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός έχει ξεχωριστή σημασία για τους Ουίλι και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Τα δύο αδέλφια θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι, με τον Ουίλι, στο πλαίσιο των δηλώσεών του στο σάιτ της Μπαρτσελόνα, να μιλάει για την εν λόγω αναμέτρηση και την... μάχη που θα δώσει με τον αδελφό του.

Ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ μεταξύ άλλων ανέφερε για το ματς με τον Παναθηναϊκό:

«Είναι ένας πολύ ιδιαίτερος αγώνας γιατί θα αντιμετωπίσουμε ο ένας τον άλλον για πρώτη φορά στην EuroLeague και μετά από τόσα χρόνια στο ΝΒΑ, ειδικά για την οικογένεια, θα είναι συναρπαστικό. Ωστόσο, μόλις η μπάλα είναι στον αέρα, θα είμαστε αντίπαλοι και για εμάς είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε αυτή τη νίκη μπροστά στους φιλάθλους. Θα είναι το πιο ιδιαίτερο παιχνίδι της σεζόν και θέλω να το κερδίσω.

Είναι ένας πολύ δύσκολος παίκτης στην άμυνα, είναι πολύ ευέλικτος και έχει πολλές αρετές: μπορεί να σουτάρει, μπορεί να διεισδύσει, είναι εξαιρετικός επιθετικός ριμπάουντερ... Έχει φοβερό διάβασμα του παιχνιδιού και είναι πολύ έξυπνος. Θα δώσω συμβουλές στους Αμπρίνες και Κάλινιτς ώστε να είναι καλά προετοιμασμένοι. Από την άλλη, αν με υπερασπιστεί σίγουρα θα έχουμε υπεροχή, οπότε σχεδόν προτιμώ να το κάνει πριν από έναν από τους σέντερ της ελληνικής ομάδας".

Αναφορικά με το αν θα ήθελε να μοιραστεί τα ίδια αποδυτήρια με τον αδερφό του πριν το τέλος της καριέρας του: "Ναι, θα ήταν ένα όνειρο. Το να μπορώ να μοιράζομαι τα αποδυτήρια συλλόγου με τον αδερφό μου είναι κάτι που περιμέναμε με ανυπομονησία. Αν το να παίζεις μαζί του για την εθνική ομάδα είναι ήδη απίστευτο, σίγουρα θα ήταν υπέροχο να αγωνίζεσαι μαζί για τίτλους σε έναν σύλλογο. Ας ελπίσουμε ότι μπορεί να συμβεί».