Η γερμανική Ουλμ αλλάζει το πρόγραμμα του EuroCup για να παίξει φιλικό με τους Μπλέιζερς στις ΗΠΑ

Η γερμανική Ουλμ αλλάζει το πρόγραμμα του EuroCup για να παίξει φιλικό με τους Μπλέιζερς στις ΗΠΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 11:24 - 25.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:29 - 25.07.2024

Στο Πόρτλαντ θα βρεθεί στις 16 Οκτώβρη η Ουλμ για να παίξει το πρώτο φιλικό γερμανικής ομάδας επί αμερικάνικου εδάφους. Οι Μπλέιζερς θα είναι ο αντίπαλός της και για να γίνει το ματς χρειάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα του EuroCup.

Στις 16 του Οκτώβρη, μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει η κανονική περίοδος στο NBA, οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς θα φιλοξενήσουν στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, την Ουλμ και θα παίζουν μαζί της ένα φιλικό ματς.

Η γερμανική ομάδα που το 2023 κατέκτησε την Bundesliga για πρώτη φορά στην ιστορία της, έπειτα από μία τρομερή... κούρσα που εντυπωσίασε τα πλήθη, πλέον εκτός από το εγχώριο πρωτάθλημα δοκιμάζεται και στο EuroCup. Μάλιστα, επειδή προγραμμάτισε το φιλικό στις ΗΠΑ, θα χρειαστεί η ευρωπαϊκή διοργάνωση που η διαχείρισή της ανήκει στην EuroLeague Basketball, να αλλάξει το πρόγραμμά της.

Διότι, την ίδια μέρα που η Ουλμ θα παίξει με τους Μπλέιζερς, ήταν προγραμματισμένο το παιχνίδι με την τούρκικη Μπεσίκτας. Βέβαια, υπάρχει η καλή θέληση και όλα τα ζητήματα θα λυθούν. Το παιχνίδι θα μεταφερθεί από τις 16 του Οκτώβρη, δύο μέρες νωρίτερα (14/10) ώστε να βολευτούν... όλοι!

Ο Νίκολα Τόπιτς χειρουργήθηκε στο γόνατο - Χάνει όλη τη rookie σεζόν του με τους Θάντερ
NBA

08:43 - 25.07.2024

Ο Νίκολα Τόπιτς χειρουργήθηκε στο γόνατο - Χάνει όλη τη rookie σεζόν του με τους Θάντερ

Την πρώτη του χρονιά στο NBA ο Νίκολα Τόπιτς θα την περάσει ολόκληρη ως τραυματίας. Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ανακοίνωσαν πως το χειρουργείο του 20χρονου γκαρντ στο γόνατο πήγε καλά, αλλά δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ούτε για... δείγμα την αγωνιστική περίοδο 2024-25.

«Είμαστε η πρώτη ομάδα της Bundesliga που θα παίξουμε φιλικό αγώνα στις ΗΠΑ με ομάδα του NBA», είπε ο αθλητικός διευθυντής της Ουλμ, Θόρστεν Λέιμπεναχ, μιας και ναι μεν η Άλμπα Βερολίνου το 2012 έπαιξε και έχασε με τους Ντάλας Μάβερικς, ενώ το 2014 νίκησε τους Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά και τα δύο παιχνίδια είχαν διεξαχθεί στην Uber Arena του Βερολίνου, που τότε ονομαζόταν O2 Arena.

Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με τη σειρά τους, έχουν ιστορικό φιλικών αγώνων με ομάδες εκτός ΗΠΑ, μιας και πέρσι είχαν παίξει με τους Νιου Ζίλαντ Μπρέικερς, αλλά και την Μακάμπι Ρανανά.