Έγραψε ιστορία η Μούρθια και προκρίθηκε στους τελικούς της ACB με μπρέικ

Έγραψε ιστορία η Μούρθια και προκρίθηκε στους τελικούς της ACB με μπρέικ

Χρήστος Τσάλτας 23:55 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 00:35 - 06.06.2024

Σε μια αδιανόητη σειρά η Μούρθια επικράτησε της Μάλαγα, με 79-70 στο Game 5 και πήρε την πρόκριση για τους τελικούς της ACB, όπου θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης, έπειτα από μια σειρά που δεν είχε καμία νίκη για τον γηπεδούχο.

Μια επική σειρά ολοκληρώθηκε στην Martin Carpena με το φινάλε της να είναι μοναδικό. Έπειτα από τα δύο μπρέικ της Μούρθια, η Μάλαγα απάντησε με δύο νίκες εκτός έδρας, ισοφαρίζοντας τη σειρά. Όμως στο Game 5 η ομάδα του Σίτο Αλόνσο έκανε ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση και κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

Οι παίκτες του Αλόνσο παρουσίασαν εξαιρετικό πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ήταν μέσα στο πλάνο τους από νωρίς και βρήκαν μεγάλα σουτ, όπου και έφτασαν στη νίκη αλλά και την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος, όπου και θα αντιμετωπίσουν την Ρεάλ Μαδρίτης, με μειονέκτημα έδρας.

Ο Τρόι Κουπέιν έκανε μεγάλη εμφάνιση με 19 πόντους και οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς επιθετικά, με τον Ντίλαν Ένις να μετράει και αυτός 19 πόντους, ενώ 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ μέτρησε ο Χάουαρντ Σαντ Ρος, που ήταν εκ των πιο σημαντικών της ομάδας του στην άμυνα. Έτσι, η ισπανική ομάδα πήρε... εκδίκηση για την ήττα στον ημιτελικό του BCL από τους Ανδαλουσιανούς, με τον πιο επικό τρόπο.

Από πλευράς Μάλαγα, ο Κέντρικ Πέρι μέτρησε 14 πόντους και 4 ασίστ και ήταν το πρώτο βιολί της ομάδας του, με τον Ντίλαν Οσετκόφσκι να προσθέτει 12 πόντους, ενώ και ο Γιακούμπα Σίμα φώναξε παρών με 10 πόντους και 3 ριμπάουντ. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Ίμπον Ναβάρο δεν μπόρεσε να διαφυλάξει την έδρα της και είδε τη σεζόν της να ολοκληρώνεται στο Game 5 των ημιτελικώ.

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 32-31, 52-55, 70-79.