Ουόκαπ: «Ήθελα να πάρω το ελληνικό διαβατήριο, αλλά ειλικρινά... δεν έκανα τίποτα γι' αυτό»

Τόμας Ουόκαπ

i

© Intime

Ουόκαπ: «Ήθελα να πάρω το ελληνικό διαβατήριο, αλλά ειλικρινά... δεν έκανα τίποτα γι' αυτό»

Γιώργος Γαβριλάκης 15:38 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:05 - 14.08.2024

Όταν ο Τόμας Ουόκαπ ενημερώθηκε από τον ατζέντη του ότι σύντομα θα πάει ελληνικό διαβατήριο το μόνο που έκανε ήταν να... χαρεί, καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal «δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι όσον αφορά στη διαδικασία».

Κάποιοι πιστεύουν ότι Έλληνας γεννιέσαι και άλλοι πως... γίνεσαι. Ο καθένας έχει την άποψή του (επιστημονική ή μη, αντικειμενική ή όχι) και από τη στιγμή που στον πλανήτη υπάρχουν σύνορα, όλοι έχουμε χώρα προέλευσης. Για τον Ισοκράτη πάντως, Έλληνας θεωρείται όποιος κατέχει ελληνική παιδεία. Ο Τόμας Ουόκαπ ανήκει στην κατηγορία του «γίνεσαι» και είναι Αμερικανός και Έλληνας ταυτόχρονα. 

Πριν έρθει το καλοκαίρι του 2021 στην Ελλάδα, πιθανότατα θα χρειαζόταν αρκετή ώρα για να εντοπίσει τη χώρα μας αν έπεφτε στα χέρια του ένας ευρωπαϊκός χάρτης, αλλά τώρα είναι... κάτι σαν δεύτερη πατρίδα του. Όχι επειδή εργάζεται εδώ τα τελευταία δύο χρόνια ή γιατί έτσι νοιώθει, αλλά γιατί πλέον και στα «χαρτιά» υπολογίζεται ως «ντόπιος». 

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού, γεννημένος και μεγαλωμένος στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, στα τέλη του Απρίλη, με προεδρικό διάταγμα και με μία fast track διαδικασία απέκτησε το δεύτερο του διαβατήριο και το δικαίωμα να λογίζεται Έλληνας, ως πολίτης και φυσικά ως αθλητής. Γι' αυτό άλλωστε και έχει το δικαίωμα να παίξει και στην εθνική ομάδα. 

Tην πορεία... ελληνοποίησής του και την εμπειρία αυτής περιέγραψε στο Sportal κατά τη συνέντευξή του ο 30χρονος παίκτης, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι χρειάστηκε να επέμβει ουσιαστικά στην όλη ιστορία. 

«Με πήρε τηλέφωνο ο ατζέντης μου και μου είπε... "μέσα στην εβδομάδα θα μπορείς να πάρει το ελληνικό διαβατήριο"», θυμήθηκε ο Τόμας Ουόκαπ και από εκεί και πέρα «αυτό ήταν το πρώτο νέο που άκουσα για την υπόθεση μετά από μήνες». 

Δεν έκλεισε ο Παπανικολάου αλλά δεν ανησυχούν στον Ολυμπιακό
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

15:14 - 06.07.2023

Δεν έκλεισε ο Παπανικολάου αλλά δεν ανησυχούν στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Παπανικολάου και ο Ολυμπιακός δεν έφτασαν σε συμφωνία, με τον αρχηγό των Πειραιωτών όμως να έχει τις επόμενες ημέρες ραντεβού με τους προέδρους, στο οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσουν και τα πράγματα.

Επίσης, θέλησε να είναι όσο πιο ειλικρινής γίνεται λέγοντας πως «προσωπικά δεν έκανα πολλά για τη διαδικασία, όμως ήμουν πολύ χαρούμενος που το πήρα το διαβατήριο. Διότι τώρα έχω μία σύνδεση με μία χώρα που αγαπώ ιδιαιτέρως» και κατέληξε πως «βρίσκομαι στην Ελλάδα εδώ και δύο χρόνια, προσπαθώ να μάθω την κουλτούρα και τη γλώσσα. Αγαπώ τον τρόπο ζωής εδώ, αγαπώ και τους Έλληνες γενικά. Έχω κάνει καλούς φίλους. Για εμένα ήταν εύκολη απόφαση και είμαι ενθουσιασμένος για την εξέλιξη».