Ο Ουόκαπ είναι υποψήφιος για το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς της Euroleague
i

Τόμας Ουόκαπ/ ©Intime

Ο Ουόκαπ είναι υποψήφιος για το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς της Euroleague

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:48 - 15.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 20.08.2024

Η EuroLeague Basketball ξεχώρισε τους κορυφαίους αμυντικούς της χρονιάς και μέσα στα ονόματα της λίστας βρίσκεται και αυτό του Τόμας Ουόκαπ.

O Τόμας Ουόκαπ πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού και φέτος. Ο Αμερικανός γκαρντ των «ερυθρόλευκων» έχει συμβάλει τα μέγιστα ώστε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. 

Ο Τόμας Ουόκαπ έχει γίνει «ένα» με τον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους του και αυτό βγαίνει και στο παρκέ. Απόδειξη των όσων λέμε η πρόσφατη δήλωσή του: «Είπα στον μάνατζέρ μου, μην έρθεις σε μένα πριν να είσαι έτοιμος να υπογράψουμε (σσ. νέο συμβόλαιο)». 

Ο Ολυμπιακός διαθέτει την κορυφαία άμυνα της Euroleague (75.5 πόντοι ως παθητικό) και ο Τόμας Ουόκαπ έχει βάλει το... χεράκι του σε αυτό. Παρεμπιπτόντως, ο Αμερικανός γκαρντ των «ερυθρόλευκων» είναι πρώτος στα κλεψίματα (με 1.9 ανά αγώνα).

Η EuroLeague Basketball συμπεριέλαβε τον 30χρονο άσο των Πειραιωτών στη συζήτηση για τους κορυφαίους αμυντικούς της φετινής σεζόν λίγο πριν το τέλος της regular season. Σε αυτούς συμπεριέλαβε τον Τόμας Ουόκαπ. 

Σχετικά με τον Τόμας Ουόκαπ, η Euroleague αναφέρει: «Ο Ολυμπιακός δέχεται κατά μέσο όρο τους λιγότερους πόντους στο πρωτάθλημα (75,5 μ.μ.) και αναγκάζει τους αντιπάλους του τα δεύτερα περισσότερα λάθη (14,5 ανά αγώνα). Η αμυντική πίεση των Ερυθρόλευκων ξεκινά με τον Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος οδηγεί το πρωτάθλημα σε κλεψίματα με 1,9 ανά παιχνίδι. Αυτός ο αριθμός είναι ανάμεσα στους 10 κορυφαίους μέσους όρους μιας σεζόν στο πρωτάθλημα τα τελευταία 10 χρόνια και ο μεγαλύτερος για παίκτη του Ολυμπιακού εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Έτσι ο Τόμας Ουόκαπ μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει ένα πλήρες αμυντικό πακέτο με εμπειρία, υψηλό μπασκετικό IQ και όλα τα απαραίτητα φυσικά προσόντα και οι αριθμοί του και της ομάδας του το αποδεικνύουν περίτρανα». 

Οι υπόλοιποι παίκτες που ξεχώρισε η EuroLeague Basketball είναι οι: 

1. Ροντρίγκ Μπομπουά (Αναντολού Εφές)

2. Κεβάριους Χέιζ (Ζάλγκιρις) 

3. Νίκολα Κάλινιτς (Μπαρτσελόνα) 

4. Αλεσάντρο Παγιόλα (Βίρτους Μπολόνια) 

5. Έντι Ταβάρες (Ρεάλ Μαδρίτης)