Έφτασε Μονακό ο Κέμπα Ουόκερ (pics)

Κέμπα Ουόκερ

i

© Monaco Twitter

Έφτασε Μονακό ο Κέμπα Ουόκερ (pics)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 17:40 - 16.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:13 - 14.08.2024

Ο Κέμπα Ουόκερ, ο παίκτης που αποτέλεσε την μεγαλύτερη μεταγραφική βόμβα στην Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι, έφτασε στο Μονακό, προκειμένου να ξεκινήσει δουλειά με τη νέα του ομάδα.

Στις 21/7 η Μονακό πυροδότησε την μεγάλη βόμβα και έκανε δικό της τον Κέμπα Ουόκερ, ο οποίος πήρε την μεγάλη απόφαση και άφησε το ΝΒΑ για να μετακομίσει στην Ευρώπη και το Προγκιπάτο, εκεί όπου μαζί με τους Μάικ Τζέιμς, Έλι Οκόμπο και Τζόρνταν Λόιντ θα δημιουργήσει με τρομακτική γραμμή γκαρντ.

Ο Κέμπα Ουόκερ, ο οποίος πέρασε 12 χρόνια στο ΝΒΑ με Σάρλοτ Χόρνετς, Μπόστον Σέλτικς, Νιου Γιορκ Νικς και Ντάλας Μάβερικς, έχει ήδη φτάσει στο Μονακό, με τη νέα του ομάδα να κάνει μερικές αναρτήσεις σχετικά με την άφιξη του σούπερ σταρ στην πόλη.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Μονακό, ο Κέμπα Ουόκερ είχε τονίσει πως: «H ομάδα ενδιαφερόταν πολύ για μένα, και ήθελα απλώς να γίνω μέρος ενός συλλόγου που με ήθελε, που πίστευε σε εμένα. Είδα ότι το front office ένιωθε ότι μπορούσα να το βοηθήσω να φτάσει σε άλλο επίπεδο. Αυτό με έπεισε και με έκανε να αποφασίσω να πάω στη Μονακό. Επιπλέον, είναι μια εξαιρετική πόλη, στην οποία θέλω να περάσω χρόνο, να αποκτήσω μια νέα εμπειρία ζωής. Θα είναι λοιπόν μια πολύ διασκεδαστική στιγμή, και ανυπομονώ για αυτήν την ευκαιρία. Θέλω απλώς να συνεχίσω να παίζω μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και η Μονακό μου το επιτρέπει».

Κέμπα Ουόκερ © Monaco

Σχετικά με τον Μάικ Τζέιμς και την επικείμενη συνεργασία τους, ο Ουόκερ είπε: «Όλοι ξέρουμε πόσο ιδιαίτερος παίκτης είναι. Λατρεύω τον τρόπο που παίζει και λατρεύω τη δημιουργικότητά του. Έχει τεράστιο πάθος για το παιχνίδι και αυτό φαίνεται. Νομίζω ότι έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και ανυπομονώ να είμαι μαζί του στο γήπεδο. Θα είναι μεγάλη διασκέδαση. Για να αναφέρω μερικά ονόματα, μπορώ να μιλήσω για τον Άλφα Ντιαλό που τον θεωρώ πολύ καλό παίκτη, αλλά και τον Ντόντα Χολ».

Ο Αμερικανός άσος αναφέρθηκε και στους στόχους του για την σεζόν που έρχεται, θέτοντας τον πήχη ψηλά: «Θέλω απλώς να κερδίσω. Νίκη, νίκη. Και να διασκεδάσω με ό,τι κάνω. Να μεταφέρω την εμπειρία μου στα παιδιά και την ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο. Θέλω να βοηθήσω 100% και με κάθε τρόπο. Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα μου. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συζητηθεί πιο αναλυτικά κάποια στιγμή. Αλλά κυριολεκτικά οτιδήποτε χρειαστούν οι συμπαίκτες μου να κάνω, είμαι έτοιμος να το κάνω. Θέλω να διασκεδάζω παίζοντας μπάσκετ κάθε βράδυ, να είμαι πολύ ανταγωνιστικός και ξέρω ότι αυτό συμβαίνει στην Ευρωλίγκα. Ξέρω ότι παίζει σκληρά, οι αντίπαλοι είναι ανταγωνιστικοί. Έτσι θέλω να είμαι στο γήπεδο για να ανταγωνιστώ τους καλύτερους».

Όσο για το αν στο μυαλό του υπάρχει η επιστροφή στο ΝΒΑ, ο Αμερικανός γκαρντ είπε: «Δεν είμαι σίγουρος. Εννοώ ότι το ΝΒΑ είναι προφανώς η κύρια εστίαση, αλλά έπαιξα εκεί για πολλά χρόνια. Προς το παρόν επικεντρώνομαι μόνο στη νέα μου περιπέτεια, αυτή την εμπειρία που με περιμένει με τη νέα ζωή που θα έχω. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος και ανυπομονώ για αυτήν την ευκαιρία στο Μονακό».