Ουόριορς και Νικς φώναξαν «παρών» ξανά! - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Τζέιλεν Μπράνσον

Ουόριορς και Νικς φώναξαν «παρών» ξανά! - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Χρήστος Τσάλτας 10:39 - 11.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:26 - 14.08.2024

Αν και ήταν με την πλάτη στον τοίχο, έβγαλαν αντίδραση. Νιου Γιορκ Νικς και Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έμειναν «μέσα» στο κυνήγι της πρόκρισης, δίνοντας ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον σε σειρές που παίζονται στα όρια.

Πριν από το τζάμπολ των Game 5 των σειρών των Νικς με τους Χιτ και των Ουόριορς με τους Λέικερς τα πράγματα ήτνα ξεκάθαρα: Οι φιλοξενούμενοι είχαν match ball πρόκρισης, την ώρα που οι γηπεδούχοι έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για να παραμείνουν ζωντανοί και να διεκδικήσουν την πρόκριση στους τελικούς σε Ανατολή και Δύση, αντίστοιχα.

Αν έχεις Μπράνσον διάβαινε...

Οι Νιου Γιορκ Νικς είναι γνωστό πως στο Madison Square Garden παίρνουν επιπλέον ώθηση και δυναμική. Αυτό δεν φάνηκε στο Game 1, διότι οι Χιτ έκαναν το break, όμως στο Game 5, που ήταν κάτι παραπάνω από σημαντικό για την ομάδα του Τομ Θίμποντο, η εικόνα ήταν στα επιθυμητά επίπεδα.

Η ομάδα από το «Μεγάλο Μήλο» πήρε αυτό που ήθελε και μείωσε τη σειρά σε 3-2, χαρη στο κρεσέντο του Τζέιλεν Μπράνσον. Στο κομβικό Game 5 ο πρώην άσος των Μάβερικς έμοιαζε ως ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, διαλύοντας με κάθε τρόπο την άμυνα των Χιτ.

Μπράνσον για... φίλημα οδήγησε σε νίκη τους Νικς
NBA

05:05 - 11.05.2023

Μπράνσον για... φίλημα οδήγησε σε νίκη τους Νικς

Οι Νιου Γιορκ Νικς έβγαλαν αντίδραση για τις δύο ήττες στο Μαϊάμι και με οδηγό τον ασταμάτητο Τζέιλεν Μπράνσον και βοήθειες από Μπάρετ και Ραντλ επικράτησαν στο Game 5 των Χιτ (112-103), μειώνοντας τη σειρά σε 3-2.

Δεν ήταν μόνο οι 38 πόντοι που πέτυχε, αλλά η συνολική ηγετική του παρουσία, σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν βγήκε δευτερόλεπτο από το παρκέ «μίλησε» για τα καλά και οδήγησε τους Νικς σε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη. Κυρίως στο ψυχολογικό κομμμάτι, απέναντι σε μια ομάδα που έχει δείξει πως όσες αναποδιές κι αν συναντήσει, έχει τον τρόπο να απαντάει.

Αυτή τη φορά η άμυνα της ομάδας από τη Νέα Υόρκη ήταν πολύ καλά διαβασμένη, κάτι που φαίνεται στις επιδόσεςι των Χιτ. Ουδείς είχε πάνω από 20 πόντους, ενώ και στα ριμπάουντ η διαφορά ήταν χαοτική (50-34), με την σκληράδα των Νικς να κάνει τη διαφορά.

Η καρδιά του πρωταθλητή

Ουόριορς και Λέικερς είναι φανερό από το Game 1 πως παίζουν στα όρια. Πιέζουν ο ένας τον άλλο στο μέγιστο δυνατό επίπεδο, με σκοπό να εξουδετερώσει η μία ομάδα τα ατού της άλλης.

Η ομάδα που έχει καταφέρει να σταθεί όρθια στην παρούσα φάση είναι οι Λέικερς, όμως οι Ουόριορς έβγαλαν αντίδραση σε ένα πάρα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για την έκβαση της σειράς. Όταν ο Στεφ Κάρι παίρνει την κατάσταση στα χέρια του άλλωστε, είναι δύσκολο για κάθε αντίπαλο να ανακόψει το παιχνίδι των «πολεμιστών».

Ο ηγέτης της ομάδας από την Bay Area σκόραρε 27 πόντους και «έφτιαξε» άλλους 19 με τις 8 ασίστ που μοίρασε. Ένα δείγμα της εξαιρετικής αντίδρασης μετά το Game 4 το οποίο δεν κύλησε καλά, τόσο για οτν ίδιο όσο και για την ομάδα του.

Αν υπήρξε κάτι όμως που έκανε τη διαφορά για τους πρωταθλητές, αυτό ήταν η σκληράδα του Άντριου Ουίγκινς. Ο Καναδός άσος ξεδίπλωσε την ποιότητά του στ οπαρκέ, με 25 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 10/18 σουτ, την ώρα που ο Ντρέιμοντ Γκριν ήταν... παντού. Κυριολεκτικά. Σε ένα από τα πληρέστερα παιχνίδια του ο Γκριν ήταν αυτός που ανέβασε το τέμπο και έκανε τους Ουόριορς... πολεμική μηχανή, καλύποτντας ακόμα και την «κρύα» βραδιά του Κλέι Τόμπσον (10 πόντοι, 3/12 σουτ).

Καθώς πλησιάζουμε και στις δύο σειρές προς το τέλος τους, το Game 6 θα είναι το πιο ξεκάθαρο δείγμα του πού θα βαδίσουν. Διότι Λέικερς και Χιτ έχουν ακόμα ένα match ball, το οποίο όμως αν το πετάξουν στα σκουπίδια, τότε πολύ δύσκολα θα αντιστρέψουν και το μομέντουμ που διαμορφώνεται. Σε δυο σειρές που κύλησαν διαφορετικά απ' ότι περίμεναν άπαντες, όμως παραμένουν ανοιχτές προς κάθε αποτέλεσμα. Ακόμα και τώρα.

Τα αποτελέσματα, ξημερώματα Πέμπτης (11/5)

Νιου Γιορκ Νικς (2) - Μαϊάμι Χιτ (3) 112-103

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (2) - Λ.Α. Λέικερς (3) 121-106

Το πρόγραμμα, ξημερώματα Παρασκευής (12/5)

02:30 / Φιλαδέλφεια 76ερς (3) - Μπόστον Σέλτικς (2)

05:00 / Φοίνιξ Σανς (2) - Ντένβερ Νάγκετς (3)

NBA Play Offs 2023