Η Μανίλα κινείται σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Μανίλα κινείται σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου

Χρήστος Τσάλτας 17:14 - 22.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:04 - 14.08.2024

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 κάνει τζάμπολ τις επόμενες μέρες και στη Μανίλα άπαντες ζουν στους ρυθμούς της μεγαλύτερης μπασκετικής γιορτής του φετινού καλοκαιριού.

Αποστολή στη Μανίλα

Η ώρα για το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού έφτασε. Το Παγκόσμιο Κύπελλο κάνει τζάμπολ στις 25 του μήνα και ένα από τα κεντρικά μέρη της μεγάλης γιορτής είναι η Μονίλα. Στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων θα αγωνιστεί και η Εθνική ομάδα, ενώ εκεί θα διεξαχθεί και η τελική φάση της διοργάνωσης, με την στέψη να γίνεται στην Mall of Asia Arena, έδρα της Εθνικής από την πρώτη φάση.

Για ολόκληρη τη χώρα των Φιλιππίνων η διοργάνωση αυτή αποτελεί μεγάλη υπόθεση. Διότι αφενός θέλουν να δείξουν σε όλο τον πλανήτη την ανάπτυξη της Μανίλα σε όλα τα επίπεδα, μιας και η Mall of Asia Arena βρίσκεται στο πιο ανεπτυγμένο κομμάτι της πόλης, το... Hollywood των Φιλιππίνων, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, αλλά και για να καταφέρει η εθνική ομάδα της χώρας τους να φτάσει σε μια διάκριση, με τον Τζόρνταν Κλάρκσον των Γιούτα Τζαζ να είναι η ηγετική φιγούρα της.

Έτσι, άπαντες έχουν φροντίσει να είναι όλα στην εντέλεια και να καταλαβαίνει ο καένας, από την πρώτη στιγμή, πως βρίσκεται σε μια πόλη που διοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA.

Από το αεροδρόμιο κίόλας μεγάλες αφίσες σε βάζουν στο κλίμα όσων θα γίνουν στην πόλη τις επόμενες μέρες, ενώ και σε κάθε σημείο της Μανίλα υπάρχουν πινακίκες για το μεγάλο γεγονός με τους σταρ της διοργάνωσης, όπως ο Λούκα Ντόντσιτς, ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και ο Τζόρνταν Κλάρκσον να δεσπόζουν.

«Τα παιχνίδια της εθνικής Φιλιππίνων είναι σαν... κονσέρτο»

Στις 25 του μήνα θα γίνει το τζάμπολ της διοργάνωσης, με την Εθνική να αγωνίζεται στις 26 κόντρα στην Ιορδανία. Φυσικά στην πρεμιέρα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις Φιλιππίνες, η οποία θα δώσει τη δική της προσπάθεια στην Philippines Arena, αρκετά χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Μανίλα.

Η ανυπομονησία μάλιστα είναι τέτοια που τα εισιτήρια για τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας «φεύγουν» με τους διοργανωτές, αλλά και τον κόσμο της χώρας να θέλουν να γράψουν νέο ρεκόρ προσέλευσης στα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Η κινητοποίηση είναι τρομερή. Τα παιχνίδια της εθνικής Φιλιππίνων είναι σαν... κονσέρτο. Θα είναι εδώ όλοι οι σελέμπριτι της χώρας και το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Οι τιμές είναι ακριβές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει», μας έλεγαν ντόπιοι κατά την άφιξή μας στην Μανίλα, δείχνοντας έτσι πως στη χώρα περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία τα παιχνίδια που έρχονται.

Tags: