Ανησυχία για Γκαρούμπα, αλλά και για Γιουλ στην Εθνική Ισπανίας

Ουσμάν Γκαρούμπα

i

© photo by Borja B. Hojas / Getty Images / Ideal Images

Ανησυχία για Γκαρούμπα, αλλά και για Γιουλ στην Εθνική Ισπανίας

Γιώργος Γαβριλάκης 12:13 - 12.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:18 - 12.08.2023

Ο Ουσμάν Γκαρούμπα αποχώρησε με πόνους στον αστράγαλο και οι Ισπανοί περιμένουν τις εξετάσεις του 21χρονου παίκτη, ελπίζοντας πως ο τραυματισμός δεν θα στοιχήσει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο - Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Σέρχιο Γιουλ.

Στο αγώνα που κυριάρχησαν επί της Σλοβενίας, στην πρεμιέρα του τουρνουά της Μάλαγας, με πρωταγωνιστή τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ του Παναθηναϊκού και με εντυπωσιακές παρουσίες των Ουίλι Ερνανγκόμεθ (Μπαρτσελόνα) και Σάντι Αλντάμα (Μέμφις Γκρίζλις), οι Ισπανοί είχαν και μία άσχημη στιγμή: Ο Ουσμάν Γκαρούμπα τραυματίστηκε. 

O 21χρονος σέντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, αποχώρησε από το παρκέ υποβασταζόμενος στα μέσα της τρίτης περιόδου. Ο αστράγαλός του έχει πρόβλημα και ακόμα κι αν δεν πρόκειται για κάτι το πολύ σοβαρό «έρχεται σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο», όπως είπε ο προπονητής Σέρχιο Σκαριόλο «καθώς απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο», που ξεκινάει στις 25 Αυγούστου. 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας εξήγησε πως προς το παρόν «μπορούμε να κάνουμε μόνο εικασίες αν εν έχουμε στα χέρια μας τις ιατρικές του εξετάσεις. Υπάρχει ανησυχία, αλλά σύντομα θα έχουμε οριστική εικόνα του τραυματισμού του»

Αυτός πάντως, δεν είναι ο μόνος προβληματισμός των «Ρόχας». Διότι, ο Σέρχιο Γιουλ δεν αγωνίστηκε κόντρα στη Σλοβενία και το ίδιο θα συμβεί στο ματς της Κυριακής (13/8) κόντρα στους NBAers που συνθέτουν την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ο πολύπειρος γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει επίσης ένα πρόβλημα στον αστράγαλο και όλοι στην ομάδα ελπίζουν πως σύντομα θα ξεπεραστεί και πως ο Γιουλ θα εμφανιστεί σε κάποια από τα τελευταία φιλικά πριν το ταξίδι στην Ασία. 

Με Χεζόνια και NBAers η Κροατία στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων (pic)
REST OF THE WORLD

11:20 - 12.08.2023

Με Χεζόνια και NBAers η Κροατία στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων (pic)

Η Κροατία ετοιμάζεται να λάβει μέρος στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, που θα γίνουν στην Κωνσταντινούπολη, με τον Μάριο Χεζόνια να δεσπόζει με την παρουσία του, δίπλα σε Ντάριο Σάριτς και Ίβιτσα Ζούμπατς.

Η Ισπανία έχει ήδη προγραμματίσει φιλικές αναμετρήσεις με τον Καναδά (17/8) και την Δομινικανή Δημοκρατία (19/8).