Λετονία για φίλημα, νίκησε την Ιταλία και διεκδικεί την 5η θέση

Λετονία - Ιταλία

i

FIBA

Λετονία για φίλημα, νίκησε την Ιταλία και διεκδικεί την 5η θέση

Νίκος Καλαμπάκας 13:36 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:40 - 14.08.2024

Οι Λετονοί επιβλήθηκαν της Ιταλίας με 87-82 και θα αγωνιστούν για την 5η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA.

Η Λετονία ήταν η ομάδα που θα διεκδικήσει την 5η θέση του Μουντομπάσκετ, αφού επιβλήθηκε της Ιταλίας με σκορ 87-82 και πλέον περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Λιθουανίας - Σλοβενίας προκειμένου να μάθει τον επόμενό της αντίπαλο στο τουρνουά.

Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι είδαν τους Ιταλούς να κυριαρχούν στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, όμως έπειτα γύρισαν το... τσιπάκι και πραγματοποιώντας μια εκπληκτική δεύτερη περίοδο, έφυγαν νικητές από το «Manila Mall Of Asia Arena».

Ο Αντρές Γρατζούλις με 28 πόντους ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης.

Οι Λετονοί είδαν την Ιταλία να παίρνει από νωρίς κεφάλι στο σκορ και να κλείνει την πρώτη περίοδο στο +8 (26-18). Από εκεί και πέρα όμως οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι ανασυντάχθηκαν και έβγαλαν στο παρκέ το γνωστό καλό πρόσωπο που έχουν δείξει στο τουρνουά, γυρίζοντας υπέρ τους την κατάσταση.

Αυτό σήμανε την αντεπίθεσή τους αφού οι Ιταλοί όσο κι αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν να ανακτήσουν τα ηνία του αγώνα. Το ημίχρονο βρήκε τους τελικούς νικητές να προηγούνται με 46 -42. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε ο Κούρουκς να ανεβάσει αισθητά την απόδοσή του και ο Γκρατζούλις να αναδειχθείσ ε μορφή του αγώνα.

Σαν να μην έφτανε αυτό στην ομάδα του Ποτσέκο, η Λετονία ήταν ακόμα καλύτερη στην τρίτη περίοδο, όταν πήγε τη διαφορά μέχρι το +14 (44-58). Οι Ιταλοί έκαναν τη δική τους αντεπίθεση, μείωσαν μέχρι τους 4 όμως το τρίτο δεκάλεπτο τέλειωσε με τρίποντο του Σκέλε και διαφορά 7 πόντων υπέρ της Λετονίας (60-67).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ιταλία σκλήρυνε την άμυνά της περισσότερο, οι Λετονοί εγκλωβίστηκαν σε κάποιες περιπτώσεις και το ματς έγινε αμφίρροπο. Κούρουκς και Γκρατζούλις ωστόσο ήταν σε πολύ καλή μέρα και έδωσαν στην ομάδα του Μπάνκι τις λύσεις που χρειαζόταν, με την ομάδα της Βαλτικής τελικά να παίρνει το παιχνίδι με σκορ 87-82 και να μπορεί να διεκδικήσει την 5η θέση της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 42-46, 60-67, 82-87

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.