Ρεκόρ προσέλευσης θεατών ονειρεύονται οι Φιλιππίνες

Philippine Arena

i

FIBA

Ρεκόρ προσέλευσης θεατών ονειρεύονται οι Φιλιππίνες

Νίκος Καλαμπάκας 10:10 - 16.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:13 - 14.08.2024

To Παγκόσμιο Κύπελλο κάνει τζάμπολ στις 25 Αυγούστου και στις Φιλιππίνες έχουν βάλει στόχο η πρεμιέρα να γίνει με ρεκόρ προσέλευσης θεατών...

Ο κόσμος του μπάσκετ μπαίνει σιγά - σιγά σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου και στις Φιλιππίνες, χώρα που συνδιοργανώνει το τουρνουά μαζί με Ιαπωνία και Ινδονησία, θεωρούν εφικτό τον στόχο να καταρρίψουν το ρεκόρ προσέλευσης θεατών σε αγώνα.

Το 1994 ο τελικός του Παγκοσμίου είχε γίνει στο Τορόντο. Μπροστά σε 32.616 θεατές, οι ΗΠΑ είχαν συντρίψει τη Ρωσία στο SkyDome με σκορ 137-91. Το 2023 οι Φιλιππ'ίνες θέλουν να καταρρίψουν το ρεκόρ αυτό και να ανέβουν στην κορυφή.

Ο Αλ Πανλίλιο, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του τουρνουά, δεν έκρυψε τους μεγάλους στόχους: «Στην πραγματικότητα στοχεύουμε στο όριο των 50.000 εισιτηρίων», είπε σε δήλωσή του.

Μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί 28.000 εισιτήρια για την πρεμιέρα του τουρνουά στην «Philippine Arena». Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 50.000 θέσεων και άπαντες στη χώρα της Άπω Ανατολής ευελπιστούν ότι ο κόσμος θα εξαντλήσει τα εισιτήρια και θα κάνει εφικτό τον στόχο του ρεκόρ.

Η πρεμιέρα περιλαμβάνει τον αγώνα Ιταλία - Ανγκόλα, ενώ θα υπάρξει και η τελετή έναρξης, αλλά και το ματς Φιλιππίνες - Δοομινικανή Δημοκρατία.

Ο κόσμος αναμένεται να δώσει μαζικά το παρών και να δημιουργήσει ένα ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί, αφού δεν υπάρχουν πολλά γήπεδα στον κόσμο με τόσο μεγάλη χωρητικότητα.

Το ντεμπούτο της Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ είναι προγραμματισμένο για τις 26 Αυγούστου. Οι παίκτες του Ιτούδη θα συμμετάσχουν στον 3ο όμιλο μαζί με τις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιορδανία.