Βόλτα στην Αθήνα για το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

To τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

i

EOK / Basket.gr

Βόλτα στην Αθήνα για το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Sportal newsroom 14:59 - 21.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:06 - 14.08.2024

Το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου... βόλταρε στην Ακρόπολη και το Καλλιμάρμαρο, πήρε μια γεύση από τη γειτονιά της Καλλιθέας και στη συνέχεια αναχώρησε για τη Μανίλα!

Στα πλαίσια της καμπάνιας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 κάνει τον γύρο του κόσμου και φωτογραφίζεται με φόντο αξιοθέατα από όλο τον πλανήτη.

Έτσι, η πολυπόθητη... κούπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου έκανε το πέρασμά της και από την Αθήνα πριν πάρει το δρόμο για την Ασία και τις Φιλιππίνες, εκεί που θα διεξαχθεί και η τελική φάση της διοργάνωσης, εκεί όπου θα στεφθεί ο πρωταθλητής κόσμου 2023!

Το τρόπαιο “θαύμασε” το Μουσείο της Ακρόπολης, “περπάτησε” στην Διονυσίου Αεροπαγίτου, “είδε” μια σύγχρονη πλευρά της Ελλάδας στην Καλλιθέα και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εκεί όπου το περίμενε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2006, όταν το αντιπρσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε το ασημένιο μετάλλιο, μετά τη νίκη του επί των ΗΠΑ.

Για τη Μανίλα εξάλλου αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας 21/8 και η αποστολή της εθνικής μας ομάδας. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη μετράνε αντίστροφα για την πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στις Φιλιππίνες την Ιορδανία, τις ΗΠΑ και τη Νέα Ζηλανδία. 

Στόχος των διεθνών είναι να τερματίσουν όσο πιο ψηλά γίνεται στη διοργάνωση και να καταφέρουν να επιστρέψουν στη χώρα μας με ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου. Η πρεμιέρα μας είναι προγραμματισμένη για τις 26 Αυγούστου, κόντρα στην Ιορδανία!

Tags: