Αγώνες κατάταξης με σούπερ αναμετρήσεις

Λούκα Ντόντσιτς

i

FIBA

Αγώνες κατάταξης με σούπερ αναμετρήσεις

Νίκος Καλαμπάκας 09:06 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:03 - 07.09.2023

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA συνεχίζεται με δύο αναμετρήσεις την Πέμπτη 7/9. Λιθουανία - Σλοβενία και Ιταλία - Λετονία τα ζευγάρια που θα κοντραριστούν για τις θέσεις 5 έως 8.

Η Λιθουανία και η Σλοβενία μπορεί να ήταν δύο από τις ομάδες που κέρδισαν τις εντυπώσεις στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, ωστόσο η πορεία τους σταμάτησε πάνω στις Σερβία και Καναδά αντίστοιχα. Το μεσημέρι της Πέμπτης θα κοντραριστούν μεταξύ τους σε αγώνα κατάταξης που αφορά τις θέσεις 5 έως 8, όμως κάλλιστα θα μπορούσαμε να τις θαυμάσουμε σε έναν από τους ημιτελικούς της διοργάνωσης. 

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι αναμφισβήτητα ο παίκτης που έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Σλοβένος σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς γνώριζε συχνά την αποθέωση στο τουρνουά. Κάθε φορά που ακουμπούσε τη μπάλα το κοινό ζητωκραύγαζε δείχνοντας την προτίμησή του στον αρχηγό των Σλοβένων. 

Ο Καναδάς ωστόσο έμελλε να αποδειχθεί αξεπέραστο εμπόδιο για τον ίδιο και την παρέα του κι έτσι η διεκδίκηση ενός μεταλλίου έφυγε απότομα από το μενού των Σλοβένων, που το μεσημέρι της Πέμπτης (15.40) θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τους Λιθουανούς, (μια ακόμα ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος) με τον νικητή της αναμέτρησης να διεκδικεί έπειτα την 5η θέση. 

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 11.45, η Ιταλία θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Λετονία με τον ίδιο στόχο. Οι δύο αντίπαλοι θέλουν να αφήσουν πίσω τους τις ήττες από ΗΠΑ και Γερμανία αντίστοιχα και να δώσουν δύο ακόμα παιχνίδια με στόχο να κατακτήσουν την 5η θέση. Η ομάδα του Ποτσέκο και αυτή του Μπάνκι θα κοντραριστούν με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τους επιτρέψει να «χτυπήσουν» την 5η θέση. 

Την Παρασκευή 8/9 θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί της διοργάνωσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Σερβία και τον Καναδά και τη Γερμανία. 

To Πανόραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου: Ήρθε η ώρα των ημιτελικών - Σερβία, Καναδάς, ΗΠΑ και Γερμανία οι τέσσερις που συνεχίζουν
FIBA WORLD CUP

22:23 - 06.09.2023

To Πανόραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου: Ήρθε η ώρα των ημιτελικών - Σερβία, Καναδάς, ΗΠΑ και Γερμανία οι τέσσερις που συνεχίζουν

Την πρώτη μέρα των προημιτελικών η ΗΠΑ και η Σερβία είχαν εξασφαλίσει την είσοδο στην «τετράδα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκεί που θα αντιμετωπίζουν (Παρασκευή 8/9) την Γερμανία και τον Καναδά αντίστοιχα.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.